Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Yulaf Ezmeli Havuçlu Kurabiye

Yulaf Ezmeli Havuçlu Kurabiye

Vintage Bakery Coffee Vintage Bakery Coffee
10 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bahara doğru geçerken, yaz boyu alınan kilolarla da vedalaşmanın zamanıdır.

Bahara doğru geçerken, yaz boyu alınan kilolarla da vedalaşmanın zamanıdır. En azından daha hafif tatlılara doğru yol alınabilir. Yulaf ezmesi de her daim mutfağımızda bulunması gereken vazgeçilmez bir besin kaynağı... Uzmanlar der ki, ''Bol miktarda lif içeren yulaf ezmesinin bir fincanı dâhi vücudun gereksinim duyduğu protein ve lif ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor.'' Bize de bu durumda tüketmek kalıyor. Bu kurabiyeleri çok seveceksiniz.

Malzeme Listesi

3 adet havuç rendesi
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı tam buğday-kepekli un
1 kase yulaf ezmesi
3 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya ya da vanilya şurubu (2 çay kaşığı)
3 yemek kaşığı tereyağ
göz kararı bal
1/2 paket kabartma tozu
göz kararı isteğe bağlı damla bitter çikolata

(3-4 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Bir kapta kuru malzemeleri karıştırmakla başlayın. Un, kabartma tozu, yulaf ezmesi, tarçını spatula desteğiyle karıştırın.

Adım 2

Diğer kapta havuç rendesi, yumurta, eritilmiş tereyağı, vanilya şurubu, balı karıştırın.

Adım 3

Bu iki karışımı birbirine dahil edin ve bir tur da böyle karıştırın. Karışımdaki malzemelerin çok fazla ezilmemesine dikkat edin. Son olarak dilerseniz bitter çikolata parçacıkları ya da ceviz ilave edebilirsiniz.

Adım 4

Karışımın birazcık soğuması için 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Bu işlem sadece kolay parçalar alabilmenizi sağlayacaktır. Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine karışımdan alın. Dilerseniz top halinde dilerseniz de kurabiye şeklinde yapın parçaları.

Adım 5

180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Bu aşamada kıvamına bakın, eğer kurabiye kıvamına geçtiyse pişmiş demektir. Ancak bazı fırınlarda 15 dakika yeterli olmayabiliyor. Yaklaşık olarak 15-25 dakika olarak hesap edebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş