Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Yufkalı Börek Tarifi

Yufkalı Börek Tarifi

Mynet Yemek Mynet Yemek
15 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hazır yufkadan yaptığınız börek çeşitlerine pratik, kolay ve lezzetli bir yufka böreği daha eklendi.

Hazır yufkadan yaptığınız börek çeşitlerine pratik, kolay ve lezzetli bir yufka böreği daha eklendi. Ispanak, havuç ve pastırma bir araya gelerek inanılmaz leziz bir yufka böreği ortaya çıakrdı. Alternatif olarak pastırma yerine sucuk, salam veya kıyma kullanabilirsiniz. Eğer et ve çeşitleriyle aranız iyi değilse o zaman da bunların yerine kabak, patates ya da patlıcan deneyebilirsiniz.

Malzeme Listesi

4 adet yufka
3 adet orta boy havuç
500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram pastırma
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ

(4 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

3 adet orta boy havucu yıkayıp rendeleyin. Ardından bir tavaya göz kararı sıvı yağı alın ve rendelediğiniz havuçları soteleyin.

Adım 2

Daha sonra 500 gram ıspanağı temizleyip yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Yemeklik doğradığınız 1 adet orta boy soğanı da geniş bir tavaya alın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan soğanların içine ıspanakları da ilave edin ve ikisini birlikte biraz daha kavurun. Ispanaklar piştikten sonra soğumaya bırakın.

Adım 3

Bir su bardağı su, yarım su bardağı yağ ve 1 adet yumurtanın beyazını karıştırın. Ardından tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin ve kaşık yardımıyla üzerine gezdirdiğiniz karışımı fırçayla yayın. Yufkanın üzerine de daha önceden kavurduğunuz ıspanakları serin. Daha sonra tekrar diğer yufkayı da ıspanağın üzerine serin ve yufkanın üzerine tekrar karışımından gezdirin. Ardından üzerine yine önceden sotelediğiniz havucu yayın. Tekrar havuçların üzerine yufka sererek, üzerine karışım gezdirip ince dilimlediğiniz pastırmayı da serpin. Adım 4 Sonra üste üste dizdiğiniz yufkaları rulo şeklinde sarın ve dilediğiniz boyutta parçalara ayırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Böreklerin üzerine 1 adet yumurtanın sarısının içine sıvı yağı katın ve sürün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Yufkalı böreğinizin daha çıtır olmasını isterseniz su yerine 1 şişe soda kullanabilirsiniz. Ayrıca börekleri fırına vermeden önce 10-15 dakika kadar dinlendirirseniz daha pofuduk olmasını sağlarsınız.

Listene Ekle
Paylaş