Listem
  1. Anasayfa
  2. Kahvaltı Tarifleri
  3. Yer Fıstığı Ezmeli ve Reçelli Cupcake

Yer Fıstığı Ezmeli ve Reçelli Cupcake

sanaturkiye sanaturkiye
Listene Ekle
Paylaş

Hafta sonu buluşmaları, uzun kahvaltılar, piknikler için ağzınıza layık cupcake tarifleri!

Malzeme Listesi

90 gr Sana Margarin
3/4 su bardağı yer fıstığı ezmesi
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
1 adet büyük yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker
2 çay kaşığı vanilya
1/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
250 gr çilek, böğürtlen, ahududu vb reçeli.
1/3 su bardağı toz şeker(üstü için)
1/3 su bardağı toz şeker
1/4 çay kaşığı tarçın
100 gr su bardağı Sana Margarin
1,5 su bardağı un

(6 Kişilik - 6 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını 175 dereceye ısıtın ve 12 cupcake kabının içini yağlayın. Sana Margarin'i ve yer fıstığı ezmesini mikrodalgada 30 saniye ısıtın. Tamamen eriyene ve birbirleriyle harmanlanana kadar karıştırın.

Adım 2

Orta büyüklükte bir kapta un, karbonat ve tuzu karıştırın. Yumurta, esmer şeker ve vanilyayı mutfak robotunda çekin. Margarin ve yer fıstığı ezmeli karışımı ilave edin ve iyice karışana kadar çekmeye devam edin. Süt ve yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın. Mutfak robotu düşük hız seviyesindeyken yavaşça kuru malzemeleri ilave edin ve harmanlanana kadar karıştırmaya devam edin. Hamur oldukça koyu kıvamda olacak.

Adım 3

Hamuru cupcake kalıplarına kalıpların 3/4'lük kısmına kadar doldurun. Cupcakelerin üzerine parmağınızla bastırıp oyuk oluşturun ve oyuklara 1 yemek kaşığı reçel koyun.

Adım 4

Reçelin üstüne serpiştirmek için şekeri, tarçını, tuzu ve eritilmiş Sana Margarin'i pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ardından unu ekleyip tahta bir kaşık ile hamurumsu kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı parmaklarınızla ufalayıp her cupcake üzerindeki reçelin üstüne bolca serpiştirin. İyice bastırın ve döktüğünüz karışımın reçele yapışmasını sağlayın.

Adım 5

Son olarak, her cupcake üzerine biraz daha reçel damlatın ve fırına verip 18-22 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyip, ardından tamamen soğuması için bir tel ızgaraya alın.

Listene Ekle
Paylaş