Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Waffle Tarifi

Waffle Tarifi

Dinners Time Dinners Time
15 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Epey bir zamandır denemek istiyordum. Daha önce krep, pancake denemiştim. Benzer bir lezzetinin olduğunu biliyordum.

Epey bir zamandır denemek istiyordum. Daha önce krep, pancake denemiştim. Benzer bir lezzetinin olduğunu biliyordum. Bu kadar kolay ama bir o kadar da lezzetli olacağını düşünmemiştim. İç malzemesini istediğiniz gibi çeşitlendirebiliyorsunuz. İster kuru meyve, ister taze meyve, şekerlemeler, kuru yemişler ekleyin. Hepsi de çok yakışacaktır. Burada kullandığım fındık kremasıydı. Bitter çikolata sevdiğimden onun daha çok yakışacağını düşünüyorum. Waffle makineleri var ama ben gerek duymadım. Çiçek şeklinde olmasına gerek yok bence lezzeti aynı oluyor. Bu tarifte ızgaralı balık tavası kullanmıştım. Çizgiler aynı şekilde oldu ve yapışmadan kolayca pişti… Kesinlikle tavsiye ederim. Dışarıdan almak yerine evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu malzemelerle 6 tane rahatça çıkarabilirsiniz.

Malzeme Listesi

1,5 su bardağı un( sade kek unu)
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı çikolata kreması
2 adet kivi
2 adet muz
1 fincan çekilmiş fıstık
3 adet çilek

(6 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sütü, yağı, şekeri, tuzu, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu ekleyerek homojen olana kadar çırpın.

Adım 2

Yapışmaz bir tavayı çok az yağlayıp ısıtın. Bir kepçe ile karışımdan alıp tavaya dökün ve biraz yayın. Orta ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Sonra diğer tarafını çevirin. Ateşi çok açmamaya dikkat edin

Adım 3

Çikolata sosunu hazır da kullanabilirsiniz, kendiniz kakao ile de yapabilirsiniz. Ben hazır sürülebilen fındık kremasını cam kapta mikrodalgada eritmiştim. Siz tencerenin üzerine yerleştirip benmari usulü eritebilirsiniz. Muz ve kivi çok yakışıyor. Çilek de çok güzel oluyor ama bu mevsimde olmadığından koymadım. En üste bitter çikolata da eritebilirsiniz. Afiyet olsun.

Listene Ekle
Paylaş