Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Vegan Sebze Bombası

Vegan Sebze Bombası

Elçin Güler Hocoğlu Elçin Güler Hocoğlu
10 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Ara öğünüm hem lezzetli, yağsız, vegan, tok tutucu olsun hem de bir o kadar farklı, ve sağlıklı olsun diyorsanız işte tam size göre mükemmel bir tarif!

Ara öğünüm hem lezzetli, yağsız, vegan, tok tutucu olsun hem de bir o kadar farklı, ve sağlıklı olsun diyorsanız işte tam size göre mükemmel bir tarif! Küçük bir sır daha vermek gerekirse sebze ve bakliyat yemeyen çocuğunuza süper bir alternatif.

Malzeme Listesi

1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1/2 su bardağı maş fasulyesi ya da börülce (haşlanmış)
3 adet patates ( haşlanmış)
2 adet havuç (haşlanmış)
1 adet soğan
3 dal taze soğan
5 diş sarımsak
1 demet dereotu
1/2 su bardağı toz keten tohumu
1 tatlı kaşığı köri ve zerdeçal
1 fiske karabiber
1 çay kaşığı himalaya tuzu
3 yemek kaşığı saf zeytinyağı
1/2 çay kaşığı ılık su

(6-8 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Haşlanmış tüm bakliyatlar rondoda püre haline getirildikten sonra,Kabukları soyulan patatesler ve havuçlar de bir çatal ile ezilerek geniş bir kaba alınır.Kuş gözü büyüklüğünde doğradığımız soğanlar da bu karşıma eklenir.

Adım 2

Taze soğan,dereotu ve isteğe göre taze nane de ince ince doğranır.sarımsaklar çok küçük şekilde doğranır ve tüm doğranacak malzemeler bittikten sonra hepsi bu karşıma ilave olur.

Adım 3

Baharatlar,tuz,zeytinyağıtoz haline getirilen keten tohumu ve gerekli görülürse ılık su ilave edilerek tüm harç elle yoğurulur ve kıvam verilecek bir hale gelinceye dek yoğurulur.

Adım 4

Fırın 180 C ' dereceye ayarlanark biraz ısıtılır,elde ettiğimiz malzemeden göz kararı sizeuygun gelen bir büyüklük belirlenerek hafifçe yassı şekil verilerek yağlı kağıt serilen tepsilere dizilir (isteğe göre üzerlerine biraz zeytinyağı sürülebilir)

Adım 5

Yaklaşık 30 dakika kadar pişirilerek,ana yemeğin yanında ya da ara öğünlerde zevkle yenebilir. Sağlıkla afiyet olsun.

Listene Ekle
Paylaş