Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi

Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
30 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hem özel günlerde hem de çay saatlerinde en çok tercih edilen kurabiyelerden bir tanesi olan tuzlu simit kurabiye, özellikle kıyır kıyır kıvamıyla damaklarda muhteşem bir tat bırakıyor.

Hem özel günlerde hem de çay saatlerinde en çok tercih edilen kurabiyelerden bir tanesi olan tuzlu simit kurabiye, özellikle kıyır kıyır kıvamıyla damaklarda muhteşem bir tat bırakıyor. Aynı zamanda günün her öğününde atıştırmalık olarak da tüketebileceğiniz bu güzel kurabiyeleri, pratik tarifi sayesinde bir anda gelen misafirlerinize de kolayca yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu güzel kurabiye çocukların da en çok sevdikleri arasında. Özellikle tuzlu simit kurabiyeyi çay ile birlikte servis etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bu güzel tuzlu simit kurabiyenin kahvaltıda da çok güzel gittiğini söylemeliyiz.

Malzeme Listesi

1 paket yumuşak margarin (tercihe göre tereyağı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar tuz
Aldığı kadar un
Dilediğiniz kadar susam

(6-8 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Bir yumurtanın sarısı ile akını ayırın. Yumurtanın sarısını bir kabın içine koyun. Kap içerisine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz margarini, sıvı yağı ve yoğurdu ilave ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 2

Ardından ayrı bir yerde unu iyice eleyin. Karıştırdığınız karışıma elemiş olduğunuz unu, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra kısa bir süre dinlendirin.

Adım 3

Dinlenmiş olan hamuru merdane ya da oklava yardımı ile yarım cm'lik bir kalınlığa gelinceye kadar açın. İçi boş halkalar olacak şekilde hamuru kalıp ile kesin. Kalıp yerine farklı ağız genişliklerine sahip iki bardak da kullanılabilir.

Adım 4

Önceden ayırmış olduğunuz yumurtanın akını bir kenara alın. Farklı bir tabağın içine bolca susam koyun. Her bir kestiğiniz kalıbı ilk olarak yumurtaya ardından da susama batırın. Bu işlemi tüm hamur parçaları için yapın. Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ya da üzerine yağlı kağıt serin. Ardından hazırlamış olduğunuz hamur parçalarını bu tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış olan fırında hamur parçalarını üzerindeki susamlar hafif kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin.

Püf Noktası

Hem lezzetinin daha güzel olması hem de daha sağlıklı olması için tuzlu simit kurabiyede margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. Dilerseniz kurabiyenin içine farklı bir lezzete sahip olması için çok az miktar üzüm sirkesi de dökebilirsiniz. Kurabiye hamurunu yumurta akına iyice bulayabilmek için yumurta akına batırmadan evvel yumurta akını çatal yardımı ile iyice çırpabilirsiniz. Böylece çok daha rahat bir şekilde hamuru içine batırabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş