Listem
  1. Anasayfa
  2. Yemek Tv
  3. Turp çorbası nasıl yapılır?

Turp çorbası nasıl yapılır?

Dilek Ebci Dilek Ebci
Listene Ekle
Paylaş

Turp çorbası kışın en sevilen ve en şifalı çorbalarından biridir. Turpçorbası yapmak için öncellikle kırmızı turp kullanıyoruz. ( 1kg. turp yeterli ) Çorbamızı koyulaştırmak ve bağlamak için de un ve sıvı yap kullanıyoruz. Çorbamızı tatlandırmak için kimyon,karabiber ve tuz kullanıyoruz isteğe bağlı olarak pul biberde kullanabilirsiniz.

Çorbamız için, öncelikle turpların kabuklarını soyuyoruz. Ardından baş kısımlarını alıp küçük küpler halinde doğruyor ve bir tencereye yerleştiriyoruz. Daha sonra üzerine turpların üstünü örtecek kadar su ekleyip ocağa koyuyor ve kaynamaya bırakıyoruz.

Meyane yapımı için: kullandığımız her turp için 1 kaşık un, ve unun üzerini örtecek kadar yağ ekliyoruz ve kısık ateşe koyuyoruz. Unu pembeleşene kadar kavuruyoruz. Un hazır olunca baharatları ekleyebilisiniz. Ardından ateşi arttırıp yağın köpük şeklinde olmasını sağlıyor ve karışım köpük köpük olunca ocaktan alıyoruz.

Haşlanan turbumuzu blenderdan geçiriyoruz, ardından hazırlamış olduğumuz meyaneyi yavaş yavaş ekliyoruz.

Çorbamızı ateşten almaya yakın yada aldıktan sonra içerisinemaydanoz, dereotuve kereviz yaprağından oluşan bir karışımda ekleyebilirsiniz.

Çorbanız hazır..

Afiyet olsun.

Listene Ekle
Paylaş