Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Tavada Lavaş Ekmeğinden Pizza

Tavada Lavaş Ekmeğinden Pizza

Dinners Time Dinners Time
20 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Elinizdeki malzemelerle çok pratik bir şekilde harika bir kapalı pizza hazırlayabilirsiniz.

Şöyle bir düşünün işten eve geldiniz, canınız farklı bir şeyler istiyor ama fazla uğraşmak da istemiyorsunuz.. Elinizdeki malzemelerle çok pratik bir şekilde harika bir kapalı pizza hazırlayabilirsiniz. Bazen lavaş ekmeği alıyoruz ve hepsini bitiremediğimiz zamanlar oluyordur. İşte bu tarifle hem lavaşı kullanabileceksiniz hem de hızlı bir şekilde börek kıvamında bir pizza yapmış olacaksınız. İçine dilediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz. Bir gün önceden mantar, tavuk veya et soteniz kalmış olabilir. Onu da içinde kullanabilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz bir tutam kaşar peyniri rendesi her şeyi değiştirecek yepyeni bir yemek yapmış gibi olacaksınız.

Malzeme Listesi

4 adet lavaş
3 adet dilimlenmiş mantar
1 kase ince doğranmış karışık renkli biber
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
göz kararı kekik
göz kararı fesleğen

(2 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Genişçe bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve salça ve sarımsakları biraz soteleyin.

Adım 2

Biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Yeşil zeytinleri ekleyin. En son mantarları ekleyip suyunu biraz çekene kadar soteleyin.

Adım 3

Tavaya lavaşın birini yerleştirin. Üzerine malzemeden biraz koyun. Malzemenin üzerine de kaşar peynirini serpin. Üste de diğer lavaşı kapatın.

Adım 4

Altını çok sertleştirmeden kontrollü olarak kaşar peyniri biraz eriyene kadar ocakta tutun. Sonra diğer tarafını çevirip daha kısa bir süre tutun. Sıcak olarak servis edin..Afiyet olsun….

Listene Ekle
Paylaş