Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Tatil Hediyesi Kurabiyeler

Tatil Hediyesi Kurabiyeler

Özde Özdemir Özde Özdemir
20 dk
15 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bu sevimli kurabiyeler özellikle çocuklar için yılbaşı gecesinin vazgeçilmezlerinden.

Bu sevimli kurabiyeler özellikle çocuklar için yılbaşı gecesinin vazgeçilmezlerinden. Siz yaparken onlar da size yardım etmek isteyecek ve bundan keyif alacaklardır.

Malzeme Listesi

1 paket kurabiye şekeri
1 adet yumurta
1/3 fincan tereyağ- oda sıcaklığında
1 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti

(12 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Kurabiye hamurunu hazırlayın. eğer hamuru bizim yaptığımız gibi renklendirmek istiyorsanız, daha kolay yolu gıda renklendiriciyi karışıma eklemeden önce yumurtayla karıştırmak.Hamuru açın. Kurabiye kesme aletiyle dörtköşe parçalar yapın ve yağlı kağıda dizin. Kurabiyelerinizin üçte birinin ortalarını küçük kareler şeklinde kesin ve çıkartın. 2 dolu ve 2 boşluklu kare parçalara ihtiyacınız olacak her biri için.

Adım 2

Fırını 180 dereceye ısıtın. Kurabiyeleri 10-12 dakika, sadece köşeleri kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin. Köşelerin düzgün olması için henüz sıcakken düzeltebilirsiniz. Kurabiyeleri tamamen soğumaya bırakın. Daha sonra krem şantinizi renklendirin ve ''yapıştırıcı'' görevi görmeleri için kurabiyenin üzerine sıkın.

Adım 3

Her bir hediye dolu bir kare, 2 oyuk parça ( şekerlemeleri buraya dolduracaksınız) ve katı bir kareden oluşacak.İçlerini gönlünüze göre doldurun. Doldurma bittiğinde, hediye kurabiyenin üzerini yapmak için dondurucuyu kullanın.

Adım 4

Hediyeleri tamamlamak için, pestil kullanılabilir. Üzerlerindeki süsler krem şantiyi dondurarak yapılabilir.

Listene Ekle
Paylaş