Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye

Nazlı'nın Mutfağı Nazlı'nın Mutfağı
20 dk
15 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hani akşam ailecek en sevilen dizi izlenecektir ya şöyle bir güzel demlersin.. Çayın yanına da ikramlık lezzetler oldu mu değmeyin keyfimize.. İşte tam da burada kurabiye devreye girer. Biz de size tam kışa yakışacak, mis gibi tarçın kokulu bir kurabiye tarifi vererek içeceğiniz çayın daha lezzetli hale gelmesini arzuluyoruz. :)

Hani akşam ailecek en sevilen dizi izlenecektir ya şöyle bir güzel demlersin.. Çayın yanına da ikramlık lezzetler oldu mu değmeyin keyfimize.. İşte tam da burada kurabiye devreye girer. Biz de size tam kışa yakışacak, mis gibi tarçın kokulu bir kurabiye tarifi vererek içeceğiniz çayın daha lezzetli hale gelmesini arzuluyoruz. :) Ayrıca bir miktar kırmızı gıda boyasıyla kalp şeklinde yaptığımız bu kurabiyeler gönülleri fethedecek bizden söylemesi.. :)

Malzeme Listesi

2 adet yumurta
125 gr pudra şekeri
125 gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 yemek kaşığı pudra şekeri(üzerine)

(8 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Tereyağını ekleyin elinizle karıştırın.

Adım 2

Kırmızı gıda boyası hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce hamuru yoğurun. Hamuru ikiye bölüp bir yarısına gıda boyasını katıp tekrar yoğurun.

Adım 3

Hamurları yağlı kağıdın içine koyup buzdolabında 15 dk kadar bekletin. Daha sonra yağlı kağıt üzerinde durarak merdaneyle hamurları açın.

Adım 4

Kurabiye kalıplarınızla istedğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. çok fazla pişirmeyin.

Adım 5

15-20 dk kadar altını kontrol ederek pişirin. üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet Olsun...

Püf Noktası

Kurabiye hamuru çok sert olmayacak; kulak memesi kıvamından çok az sert olacak. Buna göre un miktarını ayarlayabilirsiniz.İsterseniz kurabiye hamuruna bir miktar toz zencefil de ekleyebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş