Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Susamlı Simit Kurabiye Tarifi

Susamlı Simit Kurabiye Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
15 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Özel günlerde yapılması bir gelenek halini almış olan susamlı simit kurabiyeyi evinizde hem kısa sürede hem de çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Özel günlerde yapılması bir gelenek halini almış olan susamlı simit kurabiyeyi evinizde hem kısa sürede hem de çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özellikle bu güzel simit kurabiyeler çayın yanında çok güzel bir şekilde eşlik eden hamur işlerindendir. Hatta bu güzel lezzeti kahvaltılarda ve öğün aralarında da severek tüketebilirsiniz. Tarifimizin pastaneden aldığınız susamlı simit kurabiyelerden lezzet bakımından çok da farklı olmayacağınız söylemeliyiz.

Malzeme Listesi

200 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabarma tozu
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı kadar sirke
Aldığı kadar un
Dilediğiniz kadar susam

(6 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle tüm malzemeleri oda sıcaklığında bir süre bekletin. Susamlı simit kurabiyenin tam kıvamında ve tam lezzetinde olması için içinde kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Adım 2

Ardından derin ve geniş bir kabın içine margarini, yoğurdu, tuzu ve sirkeyi koyun. Sonrasında yumurtayı kırın ve sarısı ile beyazını ayırın. Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta tutun ve yumurtanın sarısını diğer malzemelerin bulunduğu kabın içine ekleyin. Bu şekilde tüm malzemeleri kabın içinde iyice karıştırın.

Adım 3

Ayrı bir yerde un ve kabartma tozunu iyice eleyin. Sonrasında diğer malzemelerin bulunduğu kabın içine unu ve kabartma tozunu ekleyin. Bu şekilde kaptaki tüm malzemeleri hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.

Adım 4

İyice yoğrulup tam kıvamına gelmiş olan hamurdan ufak ufak parçalar koparın. Bu parçalara elinizde halka şekli verin. Bu işlemi her bir hamur parçası için uygulayın. Ardından bir fırın tepsisini yağlayın ya da üzerine yağlı kağıt serin. Halka şekline getirdiğiniz her bir hamur parçasını biraz aralıklı olacak biçimde tepsinin üstüne dizin. Fırın tepsisinin üstüne dizmiş olduğunuz hamurların üstüne önceden ayrı bir kapta beklettiğiniz yumurtanın beyazını sürün. Ardından her birinin üstüne bir miktar susam sürün. Devamında fırın tepsisini önceden ısıtmış olduğunuz fırına verin. Fırında 200 derecede pişirin. Piştiğinde bir süre dışarıda beklettikten sonra servis edin.

Püf Noktası

Eğer lezzetini seviyorsanız, susamlı simit kurabiyelerin daha farklı bir aromaya sahip olması için simit kurabiyenin hamuruna bir miktar mahlep de ekleyebilirsiniz. Yumurtanın beyazını sürme ve susam dökme aşamasında daha pratik olması için elinize aldığınız halka şeklindeki her bir hamuru önce yumurtanın beyazına ardından da susamlara batırabilirsiniz. Ancak hamurun sadece üst tarafını bu şekilde yumurta beyazı ve susama bulamalısınız.

Listene Ekle
Paylaş