Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Sebzeli Kek Tarifi

Sebzeli Kek Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
10 dk
35 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Sebze, sağlığımız ve doğru beslenmemiz için en önemli besin maddelerinin başında geliyor.

Sebze, sağlığımız ve doğru beslenmemiz için en önemli besin maddelerinin başında geliyor. Özellikle sebzenin en güzel yanı, pek çok farklı şekilde yemekler türetilebilmesi. Hatta sebzeli bir şekilde kek yapmanız bile mümkün. Hem doyurucu hem de çok sağlıklı olan sebzeli keki, pratik tarifi sayesinde oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilir ve ikram edebilirsiniz.

Malzeme Listesi

2 adet yumurta
1/2 su bardağı kadar sıvı yağ
1/2 su bardağı kadar yoğurt
1,5 – 2 su bardağı kadar elenmiş un
1 adet orta boy havuç
1 bağ maydanoz
2 adet orta boy patates
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş kaşar peyniri
Dilediğiniz kadar çörek otu
Dilediğiniz kadar susam

(6-8 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Sonrasında kaba sırasıyla sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin ve bu malzemeleri ister mikser yardımı ile isterseniz de bir çatal ile çırpın. 1,5-2 su bardağı unu elek ile iyice eleyin. Sonrasında un ile kabartma tozunu karıştırın. Ardından yumurtaların olduğu kabın içine elenmiş un ile kabartma tozunu ilave ederek malzemeleri çırpmaya devam edin.

Adım 2

Ayrı bir yerde rende ile 1 adet orta boy havucu rendeleyin. İki adet orta boy patatesi soyun. Bu patatesleri küp küp olacak bir şekilde doğrayın. Yine bir kesme tahtası üzerinde maydanozları ince ince kıyın. Dilediğiniz kadar kaşar peynirini rendenin büyük kısmı ile rendeleyin.

Adım 3

Kek hamurunun karışımına üçüncü adımda hazırlamış olduğunuz malzemeleri ilave edip karışımı iyice karıştırın. Sonrasında bir borcamı, kek kalıbını ya da küçük bir fırın tepsisini iyice margarin veya sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı bu kek kalıbına, her yerine eşit bir şekilde dağılacak biçimde dökün. Kek hamurunun üstüne bir miktar susam ve çörek otu serpin. Kek hamurunu önceden ısıtmış olduğunuz fırında 175 derecede iyice kızarana ve kabarana kadar pişirin. Kekin piştiğini düşündüğünüzde kürdan yardımı ile kontrol edin. Eğer keke batırdığınız kürdan temiz çıktıysa ve herhangi bir hamur üstüne yapışmadıysa sebzeli kekiniz pişmiş demektir. Keki fırından çıkartıp bir süre dinlendirin. Kek 15 dakika bir kenarda dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

Sebzeli kekin içindeki kaşarın en lezzetli halinde olması için keki fırından çıkardıktan sonra çok fazla soğumadan servis edebilirsiniz. Eğer özellikle sevdiğiniz başka sebzeler var ise kek hamurunun içine o sebzeleri ince ince doğrayarak da ilave edebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş