Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Şakşuka Yemek Tarifi

Şakşuka Yemek Tarifi

Mynet Yemek Mynet Yemek
20 dk
25 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Şarkılara bile konu olmuş olan lezzetli yemeklerimizden şakşuka, en sevdiğimiz öğünlerden bir tanesi oluyor. Özellikle yoğurt ve domates sosu ile muhteşem bir uyum yakalayan bu yemeği her mevsim ve her öğün hazırlayıp, tüketebilirsiniz. Öyle ki bazı yerlerde şakşuka kahvaltılarda bile severek yeniyor. Bu yemeği isterseniz ana yemek olarak ekmek ile birlikte isterseniz de hazırladığınız bir yemeğin yanında meze olarak da servis edebilirsiniz.

Malzeme Listesi

4 ya da 5 adet orta boy patlıcan
2 ya da 3 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
4 ya da 5 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı toz şeker
Bir miktar tuz
Dilediğiniz çeşit ve miktarda baharat
Bolca sıvıyağ

(4-6 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak patlıcanları şeritli bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın. Sonrasında bir kaba su ve tuz koyun. Bu doğramış olduğunuz patlıcanları tuzlu suyun içine koyarak acısını atması için bir süre bekletin.

Adım 2

Benzer şekilde soğanları ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri de yine küp küp olacak bir şekilde doğrayın. Ayrı bir kapta sarımsakları ezin ya da direkt olarak sarımsakları da ince bir şekilde doğrayın.

Adım 3

Tuzlu suda bekletmiş olduğunuz patlıcanları sudan çıkartın ve iyice süzün. Sonrasında bir tavaya bol miktarda sıvı yağ koyun ve ocağın altını açın. Yağ kızardığında patlıcanları yağı içine atın ve kızartın.

Adım 4

Ayrı bir tavaya sosu yapmak için 2 ya da 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. İçine soğanları, biberleri ve sarımsağı koyun ve bu şekilde kavurun. Devamında tavaya domates salçasını da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bu şekilde bir süre kavurduktan sonra içine küp küp doğranmış olan domatesleri ekleyin. Tuzu, dilediğiniz baharatları ve toz şekeri de koyduktan sonra iyice kavurun. Hemen ardından tavaya suyu da ilave edin.

Adım 5

Tavadaki su çekmeye başladığında patlıcanları da ekleyin ya da direkt olarak patlıcanları servis tabağına alarak domateslerin olduğu tavadaki malzemeleri patlıcanların üstüne dökün. Bu şekilde sıcak sıcak servis edin.

Püf Noktası

Şakşuka yemeğinin çok ağır olmaması için kızarttığınız patlıcanları önce kalın bir havlu kağıdın üzerine koyarak fazla yağını atmasını sağlayabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş