Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Rulo Kurabiye Tarifi

Rulo Kurabiye Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
75 dk
15 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Yapacağınız bu kurabiye, farklı görüntüsü ve lezzetiyle kendisine hayran bırakacak.

Yapacağınız bu kurabiye, farklı görüntüsü ve lezzetiyle kendisine hayran bırakacak. Önceden hazırlanıp beklemesi sayesinde çat kapı gelen misafirleriniz için hemen sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Malzeme Listesi

2 adet yumurta
200 gr tereyağı
2 su bardağı şeker (pudra şeker veya kahverengi şeker de olur)
2 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde etmek için yaklaşık olarak 3 su bardağı)
2 yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı bitter damla çikolata

(6-8 Kişilik - 90 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Tereyağını ne katı ne de çok sıvı olana kadar buzdolabı dışında bekletin. Daha sonra geniş bir kase içine oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ekleyin. Tereyağının üzerine yumurtaları kırıp elle karıştırmaya başlayın. El ısısıyla da yağı eritmeye önem verin. Daha sonra üzerine seçtiğiniz şekeri ekleyin. Vanilya, kabartma tozu, unu başka bir kase içine alın. İyice karıştırın. Eleyerek yağlı karışımın içine ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğururken hamurun topak topak kalmamasına dikkat edin.

Adım 2

Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birinin içine elenmiş kakao ekleyip yoğurmaya başlayın. Diğer hamur parçasına ise, damla çikolata ekleyin ve bir kaşık yardımıyla parça çikolataları kırmadan karıştırın. İki hamurun arasına yağlı kağıt koyarak, merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Hamurları ayırıp arasına 1 yemek kaşığı soğuk süt serpip hamurları üst üste koyun.

Adım 3

Hamuru açarken tezgahın üzerine yağlı kağıt koyup hamurları da üzerine koyup tekrar merdane yardımıyla açın. Daha sonra hamuru yağlı kağıt yardımıyla rulo yapın. Yapılan ruloyu 1 saat kadar buzlukta bekletin. Keskin bir bıçakla çok kalın olmayan, yaklaşık 1 cm kalınlığında kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirin. 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Hamuru hazırladıktan sonra, dondurucuda birkaç güne kadar bekletebilirsiniz.Esmer şekerin daha sağlıklı olduğunu düşünürsek, beyaz şeker yerine esmer şekeri de tercih edebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş