Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Pratik Ağlayan Kek Tarifi

Pratik Ağlayan Kek Tarifi

Mukaddes Şenel Mukaddes Şenel
20 dk
60 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Rüyalarınız süsleyecek, çikolataya doyacağınız nefis ağlayan kek tarifini deneyin, birazcık zaman ayırın, sonrası çok güzel olacak!

Rüyalarınız süsleyecek, çikolataya doyacağınız nefis ağlayan kek tarifini deneyin, birazcık zaman ayırın, sonrası çok güzel olacak!

Malzeme Listesi

2 çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
2 çay kaşığı vanilya
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
2 su bardağı kakao
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı kakaolu puding
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı su
3 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı krema

(10 Kişilik - 80 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Büyük bir kapta şeker, 1 bardak tereyağı ve 1 çay kaşığı vanilyayı çırpın. Yumurtaları da karıştırarak ilave edin.

Adım 2

Sırasıyla, un, 1 bardak kakao, karbonat, kakaolu puding, tuz, süt, yoğurt ve damla çikolatayı ekleyin, karıştırın. Yağladığınız ortası delik kek kalıbına hamuru boşaltın.

Adım 3

Önceden ısıttığınız fırında 60-70 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla içinin pişmiş olduğunu kontrol edin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

Adım 4

Sosun hazırlanışı: Yarım bardak suyu sos tenceresinde ısıtın, vanilyayı, yarım bardak tereyağı, ilave ederek eritin. Ateşten alın. Bir bardak kakao, pudra şekeri ve kremayı ekleyerek karıştırın.

Adım 5

Soğuttuğunuz kekin önce ortasına, üstüne ve sonra kenarlarına sosu dökün. Sosu içine çekmesi için keki bir süre bekletin, dilimleyerek servis yapın.

Listene Ekle
Paylaş