Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Pırasalı Tuzlu Kek

Pırasalı Tuzlu Kek

Tülayca Yemek Tülayca Yemek
10 dk
35 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Pırasa birçok tarifi oldukça güzel uyum sağlar, biliyoruz. Bu sefer de tuzlu bir keke ne kadar yakışacağını test etmek istedim. Harika bir lezzet çıktı ortaya, hatta ekmek gibi de tüketilebilecek bir lezzet.

Pırasa birçok tarifi oldukça güzel uyum sağlar, biliyoruz. Bu sefer de tuzlu bir keke ne kadar yakışacağını test etmek istedim. Harika bir lezzet çıktı ortaya, hatta ekmek gibi de tüketilebilecek bir lezzet. Kahvaltıya, beş çayına ya da yemeklerde ara sıcak olarak harika bir ikramlık olacaktır.

Malzeme Listesi

3 adet pırasa
2 adet yumurta
2 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

(6 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Pırasaları ayıklayıp, yıkadıktan sonra halkalar halinde ince ince doğrayın. Doğranan pırasaları tuzlu su da yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan pırasaların suyunu süzdürün ve ılınmaya bırakın.

Adım 2

Yumurtaları derin bir kap içerisinde çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Karışıma suyu süzülüp ılınan pırasalar ilave edilip karıştırılır.

Adım 3

Pırasalı karışımı, yağlayıp mısır unu serpiştirdiğiniz fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunulur.

Püf Noktası

Haşladığınız pırasaların suyunun iyice süzüldüğünden emin olmak için süzgeçte bir süre bekletmelisiniz.

Listene Ekle
Paylaş