Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Pekmezli Kurabiye Tarifi

Pekmezli Kurabiye Tarifi

emine terzioglu emine terzioglu
20 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Siz de çocuklarınızı pekmezin yararlarından nasiplendiremediniz mi? Bir türlü cânım pekmezi sevdiremediniz mi? O zaman alın bir kavanoz üzüm, incir, dut veya keçiboynuzu pekmezini kurabiyelerinizin içine katın ya da üzerinde gezdirin, olsun pekmezli kurabiye.

Siz de çocuklarınızı pekmezin yararlarından nasiplendiremediniz mi? Bir türlü cânım pekmezi sevdiremediniz mi? O zaman alın bir kavanoz üzüm, incir, dut veya keçiboynuzu pekmezini kurabiyelerinizin içine katın ya da üzerinde gezdirin, olsun pekmezli kurabiye. Hem çocuklarınıza hem misafirlerinize çayın yanında afiyet olsun.

Malzeme Listesi

250 gram margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay bardağı toz şeker
5 -6 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta akı
Fındık kırığı ya da Hindistan cevizi
Pekmez

( Kişilik - 15-20 Dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk adımda pekmezli kurabiyenin hamurunu yapmadan önce iç harcını hazırlayın. Bir tavaya, yıkayıp küçük küçük doğradığınız 5-6 adet kayısıyı alın. Daha sonra içine rendelenmiş elmayı ve 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin ve kısık ateşte kendi suyunda malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra da 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin ve karıştırın.

Adım 2

İkinci adımda derin bir kaba oda sıcaklığına ulaşmış 250 gram margarini, 1 çay bardağı yoğurdu, 1 çay bardağı sıvı yağını ve 1 adet yumurtanın sarısını (beyazı üzeri için kullanılacak) alın. Daha sonra içine 1 paket kabartma tozunu, 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edin ve tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Sonra bu harcın içine unu eleyerek azar azar ilave edin ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun.

Adım 3

Son adımda pekmezli kurabiye hamurundan önce ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sonra bu hamurları elinizde yassı hale getirip içine daha önceden hazırladığınız kayısılı ve elmalı tarçınlı harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Yuvarladığınız kurabiyenin üst kısmını önce yumurta beyazına batırın sonra da fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarın ve sıcak sıcak kurabiyelerin üzerine birer yemek kaşığı pekmez dökün. Eğer fındık kırığı yerine Hindistan cevizi kullanacaksınız kurabiyeleri yumurta akına batırmadan sade şekilde fırına verin. Kurabiyeler piştikten sonra üzerine önce pekmez gezdirin sonra da kurabiyeleri Hindistan cevizine batırın. Pekmezli kurabiyeleriniz servise hazır.

Püf Noktası

Kurabiyelerinizi eğer birkaç gün bekletmeniz gerekiyorsa, saklarken yanına elma koyun. Böylece kurabiyeleriniz kurumadan yumuşak kalır.

Listene Ekle
Paylaş