Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Patatesli Tahinli Pide

Patatesli Tahinli Pide

BERNUSKA BERNUSKA
120 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Tahinli pide yazılır taanlı okunur bi de patetes eklenir mis gibi olur.

Tahinli pide yazılır taanlı okunur bi de patetes eklenir mis gibi olur. Afiyet olsun şimdiden =)

Malzeme Listesi

125 gr tereyağı
3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
240 ml süt
21 gr yaş maya
100 gr toz şeker
4 su bardağı un
2 su bardağı tahin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 çay kaşığı tuz

(8 Kişilik - 250 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Tahin, su ve şekeri orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirelim. Altını kapatıp iyice soğuması için kenara alalım.

Adım 2

Patatesleri soyup bikaç parçaya bölüp yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzelim ve pürüzsüz bi hale gelene kadar ezelim. Sütü sıcağa yakın ılık halde getirip mayayı içinde eritip 10 dakika bekleyelim.

Adım 3

Unun ortasını açıp mayalı sütü, patates püresini, şekeri ve yumurtaları ekleyip yoğurmaya başlayalım. (Yumurtaları kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmesi için önceden çıkarmayı unutmayın.) Son olarak yumuşak tereyağını ve tuzu ekleyip çok hafif ele yapışan kıvamda bi hamur olana kadar yoğurun. Patates ve yumurta kıvamı etkilediği için 4 bardak unu koyarken kontrollü bi şekilde ekleyin.

Adım 4

Hamuru en az 8 saat kadar mayalanması için buzdolabında ya da 2 katına çıkana kadar oda ısısında mayalandırın.

Adım 5

Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp unlu tezgahta pizza hamuru açar gibi kenarları biraz daha kalın olacak şekilde açıp, pişirme kağıdı serili tepsiye alalım. Ortaya soğuyan tahinli sostan eşit miktarlarda koyalım. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun minnoşlar =)

Listene Ekle
Paylaş