Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Pastırmalı Şeritli Poğaça

Pastırmalı Şeritli Poğaça

Memlekettengelsin.com Memlekettengelsin.com
50 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Pastırmalı şeritli poğaça tarifimiz masanızı şenlendirmeye geliyor. Küçük küçük çöreklerin birleşince görsel bir şölen oluşturduğu bu tarif tam ağzınıza layık!

Pastırmalı şeritli poğaça tarifimiz masanızı şenlendirmeye geliyor. Küçük küçük çöreklerin birleşince görsel bir şölen oluşturduğu bu tarif tam ağzınıza layık!

Malzeme Listesi

1 paket pastırma
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1 paket instant maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
göz kararı un

(10 Kişilik - 60 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk etapta sütümüzü ılıklaştırın (sıcağa yakın) mayayı koyup karıştırın. Ardından Tereyağı eritin, ılık su ve sıvı yağı ve geri kalan tüm malzemeleri kaba alıp unumuzu kontrollü döküp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip, yaklaşık 40 dk kadar üzerini örtüp o şekilde mayalandırıp dinlendirin.

Adım 2

Hamurumuzdan mandalinadan daha küçük parçalar kopartıp hamurumuzu açın. Bir kenarını tarak gibi şeritler kesin. Açıkta kalan uç kısmına 2 dilim pastırmamızı koyup iç kısımdan itibaren hamuru rulo gibi sarıp tereyağ ile sarın.

Adım 3

Önceden yağladığımız kelepçeli kalıbımıza dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Ardından orta kısmı için mandalina büyüklüğünde bir hamur koparıp, ince açıp tart kalıbının ortasına yerleştirin.

Adım 4

4 dilim pastırma kesip hamura koyun. Üzeri için tekrar bir parça hamur koparıp inceltin ve üzerine koyup açılmaması için çatalla kenarlarını bastırın ve üst kısmını çatalla delikler oluşturun. Ardından yumurta sarısını sürüp, serpin.

Adım 5

200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirip, üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun! Pastırma ve diğer tüm malzemeler için Memlekettengelsin.com'u ziyaret edebilirsiniz!

Püf Noktası

Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar, aldığı kadar un ekleyelim.

Listene Ekle
Paylaş