Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Osmanlı Usulü Pastırmalı Yumurta

Osmanlı Usulü Pastırmalı Yumurta

Touch of Chef Touch of Chef
Listene Ekle
Paylaş

Studi0’yu açarken Osmanlı zamanına kadar gideceğimizden bahsetmiştik. Araştırmalar, okumalar, incelemeler ve geliştirmelere başlarken hem rustik hallerini hem de modern teknikle geliştirerek tarifleri uygulamayı ve sizlerle paylaşmayı düşündük. Sonuç olarak da yapıyoruz. Bu tarif Türk kahvaltı kültürü içerisinde fazlaca yer alıyor olsa da, günümüze kadar değişiklik veya farklılık göstermiş olduğunu kimseden saklayamayız. Bir nevi bir varlığın zaman içerisinde evrimi veya kulaktan kulağa söylenen şeylerin geçişlerde değişime girmesi, yorumlanması gibi diyebiliriz. Bu tarifte de günümüzdeki halinden iki farklı malzemeyi de göreceksiniz. Sakın şaşırmayın. Osmanlı zamanında böyle yapılıyormuş. Biz de yaptık. Hakikaten güzel oldu!

Malzeme Listesi

25 gr pastırma
10 gr saf yağ
2 adet büyük yumurta
3 gr tuz
2 gr karabiber
2 gr yenibahar
5 gr limon suyu

(4 Kişilik - 5 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Pastırmaları ince dilimler halinde doğrayın. Bakır tavaya ayranı alınmış tereyağını koyun ve pastırma parçalarını orta ateşte 1 – 1,5 dakika çevirin.

Adım 2

Altını açın ve hemen yumurtaları kırın, elinizle salladıktan sonra kısık ateşe alın bakır tavanın altını ve üzerine tuz, karabiber ve yeni baharı serpin. Beyazı piştiğinde sarılarını patlatın ve üzerinde limon suyu gezdirip 1 – 2 dakika kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.

Püf Noktası

Sıcak olarak servis edin.

Listene Ekle
Paylaş