Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Mor Lahana Salatası Tarifi

Mor Lahana Salatası Tarifi

Gizay Bayraktar Gizay Bayraktar
10 dk
10 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Mor lahana mutfaklarımızda oldukça popüler olan sebzelerden biri.

Mor lahana mutfaklarımızda oldukça popüler olan sebzelerden biri. Mevsimsel geçiş dönemlerinde yaşanabilecek soğuk algınlığı, grip gibi küçük rahatsızlıklara karşı bağışıklığı güçlendirmesinden tutun, mide ve deriyle ilgili rahatsızlıklara da oldukça iyi gelmesiyle bilinen mor lahana, ayrıca tam bir diyet dostu sebzedir. Ortalama bir mor lahana yalnızca 60 kalori civarındadır. Dolayısıyla diyetteyseniz de gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir lezzet. Birçok kişi mor lahananın şişkinlik ve gaz yaptığını düşünür, kimileri için bu doğru olsa da genellikle kişiden kişiye değişen bir durumdur. Yine de eğer mor lahana yedikten sonra bu sorunları yaşıyorsanız bundan kurtulmak da oldukça kolaydır. Mor lahana tükettikten sonra hazmı kolaylaştırıcı birtakım bitki çayları içerek gaz ve şişkinlik sorunundan da kurtulabilirsiniz. Hemen her sofraya yakışan, oldukça tok tutan ve ara öğünler için de oldukça uygun olan mor lahana salatası tarifi.

Malzeme Listesi

1 tane orta boy mor lahana
2 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı su
1 – 2 diş sarımsak (rendelenecek)
4 – 5 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz

(6 - 8 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle mor lahanayı güzelce yıkayın. İyice yıkanmış mor lahanayı ince ince parçalar halinde doğrayın. Doğradığınız mor lahana parçalarını 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı döktüğünüz tavaya ilave ederek kısık ateşte dikkatlice kavurun. Lahanaların yanmaması ve dibinin tutmaması konularında dikkatli olun. Beş dakika kadar kavrulduktan sonra mor lahanaların üzerine 1 çay bardağı suyu ilave ederek, iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Adım 2

Mor lahanalar piştikten sonra biraz soğumaya bırakın. Bu arada 1-2 diş sarımsağı rendeleyerek hazırlayın. Mor lahanalar yeterince soğuduğu zaman hazırladığınız sarımsak rendesini süzme yoğurtla beraber mor lahananın üzerine ekleyin.

Adım 3

Daha sonra meydana gelen karışımı hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Dilerseniz hazırladığınız mor lahana salatasını buzdolabında bir süre soğumaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Dilerseniz salatanın üzerine bir demet maydanoz ya da nane yerleştirerek sunum açısından daha dekoratif bir görüntü de sağlayabilirsiniz.Eğer damak tadınıza hitap ediyorsa hazırladığınız salatanın üzerine biraz sirke ve limon suyu gezdirerek mor lahana salatasını daha lezzetli hale getirebilirsiniz.Mor lahanayı kavururken renginin soluklaşmasını önlemek adına ve daha kırmızı bir görüntü elde edebilmek için kavurmaya başlamadan önce lahanaların üzerine biraz sirke ilave ederek lahananın kendi rengini koruyabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş