Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Misket Kurabiye Tarifi

Misket Kurabiye Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
10 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bazen çok fazla vakit harcamadan hem sevdikleriniz hem de kendiniz için küçük lezzetli hamur işleri yapmak isteyebilirsiniz.

Bazen çok fazla vakit harcamadan hem sevdikleriniz hem de kendiniz için küçük lezzetli hamur işleri yapmak isteyebilirsiniz. İşte tam da bu zamanlar için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir tarifimiz var. Bu tarif elbetteki leziz misket kurabiye tarifi. Misket kurabiyeler kıtır kıtır kıvamı ve eşsiz tadı ile herkesin çok ama çok sevdiği hamur işlerinden bir tanesi olmayı başarmış. Üstelik bu güzel kurabiyeleri kahvenin yanında ve çayın yanında da ikram edebilirsiniz. Bu sayede bu içecekleri tüketirken şeker kullanma ihtiyacını da ortadan kaldırmış olabilirsiniz.

Malzeme Listesi

1 paket margarin
4 yemek kaşığı kaar pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

(10-12 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle tüm malzemeleri oda sıcaklığında bir süre bekletin. Ardından derin ve geniş bir kabın içine bir adet yumurtayı kırın. Üstüne pudra şekerini ilave edin ve bir süre çatal yardımı ile çırpın.

Adım 2

Sonrasında kabın içine unu, margarini ve tarçını da ilave edin. Bu şekilde tüm malzemeleri yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde yoğurma işlemini sonlandırın.

Adım 3

Ardından hamurdan hemen hemen misket büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları avuç içinizde yuvarlayın. Bu işlemi hamurun tüm parçaları için uygulayın.

Adım 4

Bir adet fırın tepsisi alın ve içini iyice yağlayın ya da üstüne fırın kağıdı serin. Bu misket büyüklüğündeki hamur parçalarını tepsinin içine dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırına bu misket kurabiye hamurlarının bulunduğu tepsiyi koyun. Hamurları fırında 180 derecede üstleri pembeleşene dek pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın ve bir süre kenarda soğuması için bekletin. Bir adet tabağa pudra şekerini ve tarçını koyun iyice karıştırın. Ardından soğumuş olan kurabiyeleri bu tabağa batırarak her birini servis yapacağınız tabağa alın.

Püf Noktası

Eğer tarçından hoşlanmıyorsanız aynı tarifi hiç tarçın kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.Kurabiyeleri pişirmek için çok daha az vaktiniz var ise pişireceğiniz kurabiye hamurlarının her bir parçasını normalde yapacağınızdan biraz daha küçük şekilde yuvarlayabilirsiniz. Böylece daha küçük olan kurabiye hamurları daha hızlı pişecektir.Misket kurabiyelerin küçük olması ve ilk verdiğiniz şekli koruması gerektiği için tarifi hiç kabartma tozu kullanamadan yapabilirsiniz. Kabartma tozu tarifinizin normalde olan görüntüsünün dışına çıkmasına neden olur.

Listene Ekle
Paylaş