Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi

Çiğdem Dönmez Çiğdem Dönmez
10 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bulgur, kompleks karbonhidratlar ve lif içeriği çok zengin bir besin. Antioksidan özelliği de bulunuyor.

Bulgur, kompleks karbonhidratlar ve lif içeriği çok zengin bir besin. Antioksidan özelliği de bulunuyor. Meyhane pilavı da bulgurla yapılan bir pilav çeşidi olduğundan, doyurucu bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Et yemeklerinin yanında tercih edilir. Yanında et yemeği ve ayran ile sunabilirsiniz.

Malzeme Listesi

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet büyük boy soğan
2 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
6 adet yeşil sivri biber
3 su bardağı sıcak su (mümkünse yarısını tavuk suyu olarak kullanın)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tutam tuz (bir çay kaşığının yarısı kadar)

(6 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İki su bardağı bulguru derin bir kaba alıp iyice yıkayın ve ardından suyunu süzün. Bir kenara alın.

Adım 2

Soğan, sarmısak ve sivri biberler için temiz bir kesme tahtası alın. Sivri bir bıçak yardımıyla soğanları ince ince doğrayıp küçük bir kaseye yerleştirin. Sarımsakları ister ince ince doğrayabilir isterseniz de blenderdan geçirebilir veya havanda dövebilirsiniz. Yeşil biberleri de yarım ay şeklinde olacak biçimde ince ince doğrayın. Her birini ayrı kaselere ayırın.

Adım 3

Domateslerin birinin kabuğunu soyun. İnce ince doğrayın. Diğer domatesin kabuğunu soymadan ince ince doğrayın. Domatesleri de ayrı bir kaba alın.

Adım 4

Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Üzerine sıvı yağı da ilave edin. Yağlar kızarınca üzerine daha önceden ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar kavruluncaya dek pişirin. Soğanlar kavrulduğu vakit üzerine yarım ay şeklinde ince ince doğradığınız yeşil biberleri ilave edin. Birkaç kez bir tahta kaşık yardımıyla karıştırıp ardından üzerine domates, sarımsak ve pul biberi ilave edin. Tekrar karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde üç dört dakika kadar pişirmeye devam edin.

Adım 5

Artık güzel bir kıvama gelmiş karışımınızın içerisine bulguru katabilirsiniz. Daha önceden yıkayıp süzdüğünüz bulguru tencerede pişen karışımın üzerine ilave edin. Üzerine sıcak suyu ve tuzu da ilave ederek karıştırın. Kaynayana dek bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin altını kapatın ve bir kenara alın. Üzerini temiz bir havlu yardımıyla kapatın ve on beş dakika kadar dinlenmesini sağlayın. Ardından üzerini süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Pilavınızı yuvarlak kaselere koyup hafifçe bastırdıktan sonra servis tabağının üzerine ters çevirerek koyabilir, üzerini turşu ve maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş