Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Esra Kaya Başak Esra Kaya Başak
20 dk
60 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Binlerce mandalina reçeli tarifi arasında yine de ''Mandalina reçeli nasıl yapılır?'' diye soranlar için en kolay mandalina reçeli tarifini veriyorum. Afiyet olsun!

Malzeme Listesi

1 kg mandalina
1,5 kg toz şeker
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

( Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

1. Adım

Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır. Sonra büyükçe bir tencereye konur. Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir. İkinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır. Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.

2. Adım

Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve toz şeker konur, kap orta ateşe oturtulur. Karıştırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir. Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır. Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

3. Adım

Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limon tuzu katılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.

4. Adım

Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.

Püf Noktası

Limon suyu yerine 6 gr limon tozu da kullanabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş