Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Lorlu Kurabiye Tarifi

Lorlu Kurabiye Tarifi

Mynet Yemek Mynet Yemek
15 dk
35 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hem gün içirisinde, hem öğün aralarında hem de akşamları çay ile birlikte tüketmeyi çok sevdiğimiz lezzetlerden olan lorlu kurabiye, pratik ve leziz tarif.

Hem gün içirisinde, hem öğün aralarında hem de akşamları çay ile birlikte tüketmeyi çok sevdiğimiz lezzetlerden olan lorlu kurabiye, pratik ve leziz tarif. Özellikle bu eşsiz lezzeti çocuklarınız ya da misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi

500 gram tatlı lor peyniri
1 paket yumuşak margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı kadar toz şeker
1 adet kabartma tozu
Yaklaşık 6 su bardağı kadar un

(6-8 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak derince bir yoğurma kabının içine lor peynirini ve toz şekeri koyun. Bu iki malzemeyi hamur yoğurur gibi yaklaşık 2 ya da 3 dakika boyunca iyice yoğurun.

Adım 2

Sonrasında yoğurma kabının içerisine yumurtayı kırın. Ardından yumuşamış margarin ile kabartma tozunu da koyarak bir müddet daha malzemeleri yoğurun.

Adım 3

Ayrı bir yerde kullanacağınız unu elek ile iyice eleyin. Hamuru karıştırma kabına ilave edin ve yeniden yoğurun. Ancak hamuru özellikle yoğurarak ve yavaş yavaş ekleyin. Hamurun kolay toparlanmayan ve çok yumuşak bir yapısı olmalı. Diğer standart kurabiye kıvamının dışına çıkın. Bu nedenle yeterli kıvama geldiğinde un ilave etme işlemini sonlandırabilirsiniz.

Adım 4

Lorlu kurabiyenin hamurunu hazırladıktan ve kıvama getirdikten sonra bir örtü ile kabın üstünü kapatın. Bu şekilde kurabiye hamurunu yaklaşık 10 dakika gibi bir süre dinlenmeye bırakın. Bu arada önceden ısınması için fırınınızı yakın.

Adım 5

Hamur 10 dakika dinlendikten sonra bir süre daha hamuru yoğurmaya devam edin. Ardından hamurun içinde ortalama mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlak bir hale getirin. Bu işlemi tüm hamur için tek tek uygulayın.

Adım 6

Bir fırın tepsisi alın ve fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin, ya da tepsiyi az miktar sıvı yağ ile iyice yağlayın. Ardından hazırlamış olduğunuz lorlu kurabiye hamur parçalarını tepsinin içerisine biraz aralıklı olarak yerleştirin. Tepsiyi fırının içine koyun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bu şekilde kurabiyeleri yaklaşık 35 ya da 40 dakika kadar pişirin. Lorlu kurabiyeler piştiğinde fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis yapın.

Püf Noktası

Her un farklı özellik gösterebileceği için, kurabiye hamurunu yaparken hamurun kıvamını esas alabilirsiniz. Yumuşacık bir lorlu kurabiye yapmak için hamurun kıvamının da çok yumuşak olmasına özen gösterebilirsiniz. Lor olarak, hazır lor peynirlerinden ya da doğal lor peynirlerinden tercih edebilirsiniz. Dilerseniz lorlu kurabiye hamurunun içine doğranmış dereotu da ilave edebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş