Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Lolipop Turta

Lolipop Turta

BERNUSKA BERNUSKA
Listene Ekle
Paylaş

Çocuklarla birlikte yapılabilinecek güzel bir aktivite; Lolipop Turta =)

Malzeme Listesi

1,5 su bardağı elenmiş un
1/2 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı tuzsuz, soğuk tereyağı
8 yemek kaşığı soğuk su
1 kase çilek
1 kase ahududu
1/4 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta sarısı
10 adet lolipop çubuğu

(10 Kişilik - 1,5 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle sosumuzu hazırlayalım ki bir an önce soğusun =) Çilek ve ahududuları çatalın tersiyle çok suları çıkmayacak şekilde ezelim. İsterseniz minik parçalar halinde kesebilirsiniz. Daha sonra sos tenceresine aktarın ve üzerine şeker, limon suyunu ve nişastası ekleyin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve 5 dakika kadar kaynatın. Altını kapatıp soğuması için buzdolabına kaldırın.

Adım 2

Bu sırada turta hamurunu hazırlayalım. Karıştırma kabına unu ve tuzu koyun. Soğuk tereyağını da ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerektiğinde soğuk suyu kaşıkla ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur kıvama geldiğinde su koymayı kesin. Hamurun üstünü streç filmle kapatıp 30 dakika kadar buzdolabında iyice soğutun.

Adım 3

Daha sonra hamuru yaklaşık 3'er cm kalınlığında açın ve istediğiniz şekildeki kurabiye kesiciyle şekiller verin. Eğer yoksa çay bardağı ya da su bardağını ters çevirim kullanabilirsiniz.

Adım 4

Şekil verdiğiniz hamurların üstüne yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar çilekli ahududulu sostan koyun ve orta noktadan lolipop cubuğunu yerleştirip, üzerine yine hamur kapatın. Bu işlem bittiğinde üzerine yumurta sürüp 1 tutam toz şeker serpiştirin. Daha önceden 190 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun minoşlar =)

Listene Ekle
Paylaş