Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Limon Şerbetli İngiliz Keki

Limon Şerbetli İngiliz Keki

incitadında incitadında
25 dk
35 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Limonlu kek, görüntüsüyle bile insanın ağzını sulandıran ilginç bir şeydir!

Limonlu kek, görüntüsüyle bile insanın ağzını sulandıran ilginç bir şeydir! Tarifin hangi memlekete ait olduğu ise hiç önemli değildir. Önemli olan ülkemizde yetişen mis gibi limonları kullanıyor olmaktır. Havaların ısınmaya yüz tuttuğu tam da şu günlerde, ister sabah çayına isterseniz akşamüstü kahvesine eşlik edebilecek en ferah lezzetlerden biridir limonlu kek. Hele ki şerbetli olursa! Limonlu tatlıları sevenler için, kendisi mini minnacık ama lezzeti damağınızda bomba gibi patlayan bir kek geliyor... Etkileyici kadifemsi dokusu ve yumuşacık nemli yapısıyla bu lezzet hiç aklınızdan çıkmayacak!

Malzeme Listesi

115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr toz şeker (1/2 su bard.dan 1 parmak fazla)
2 adet orta boy yumurta, oda sıcaklığında
1 adet limon kabuğunun incecik rendesi
175 gr un (1,5 su bardağı)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
85 ml süt (1 çay bard.'ndan biraz eksik)
90 gr pudra şekeri (1 bardak kadar)
2 adet limonun suyu birinin kabuğunun rendesi

(6-8 Kişilik - 60 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırın 170-180 C 'ye ısıtılır. 25 x 9 cm ebatlarında ve 7 cm derinliği olan küçük boy bir baton kalıbı yağlanıp unlanır.

Adım 2

Tereyağı ve şeker rengi açılıp kremamsı bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır. İncecik rendelenmiş limon kabuğu eklenir.

Adım 3

Yumurtalar bir kaseye kırılıp çatalla çırpılır. Bir yandan mikserle çırpmaya devam ederken, yavaşça akıtarak tereyağlı karışıma yedirilir.

Adım 4

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve bir fiske tuz 2-3 kez elenir. Elenen un 2-3 partide yumurtalı karışıma ilave edilir. Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırılarak yedirilir.

Adım 5

Oda sıcaklığındaki süt de kek harcına eklenir ve yine spatulayla yedirilir. Kek harcı kalıba aktarılıp spatulayla üzeri düzeltilir ve sıvıyağla yağladığımız bir bıçak kullanılarak boylamasına kesik atılır.

Adım 6

Önceden ısınmış (fansız) fırında kontrollü olarak yaklaşık 35 dk pişirilir.

Adım 7

Şerbet için; 90 gr pudra şekeri 2 adet limonun suyuyla iyice karıştırılır. Arzu edilirse biraz limon kabuğu rendesi de eklenebilir.

Adım 8

Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçinceye kadar biraz dinlendirilir ve daha sonra bir fırça yardımıyla her tarafına şerbet sürülür. Bu aşamada kekin şerbeti daha iyi çekmesi için öncesinde bir kürdanla küçük delikler yapılabilir.

Püf Noktası

*Kek harcına un ekleme aşamasında kesinlikle mikserle çırpılmamalıdır!*Bu keki şerbetsiz olarak da hazırlayabilirsiniz ancak bu durumda toz şeker miktarı arttırılarak tam 1 bardak (175) olarak kullanılmalıdır. *Verilen ölçüler 2 katına çıkartılarak ortası delik "bundt" tipi klasik kek kalıbında da hazırlanabilir.

Listene Ekle
Paylaş