Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kuşkonmaz Çorbası

Kuşkonmaz Çorbası

Deren Sedenoğlu Deren Sedenoğlu
10 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Kuşkonmaz sezonunun bitmesine birkaç hafta kaldı. Bu faydalı sebzeden son bir çorba yapmaya ne dersiniz?

Kuşkonmaz sezonunun bitmesine birkaç hafta kaldı. Bu faydalı sebzeden son bir çorba yapmaya ne dersiniz? İşte mükemmel kuşkonmaz çorbası tarifi.

Malzeme Listesi

500 gr kuşkonmaz
50 gr tereyağı
6 adet taze yeşil soğan, kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı krema

(4 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Kettle'da suyu kaynatın. Kuşkonmazın odunumsu kısımlarını koparın ve bu kısımları kabaca doğrayın (sapları şimdilik kenara ayırın).

Adım 2

Küçük bir tencereye 1 litre kaynar su doldurun, ardından birinci adımda doğradığınız kuşkonmazın odunumsu kısımlarını 20 dakika kadar suda haşlayın. Ardından sudaki parçaları çıkarıp atın ve suyunu muhafaza edin. Diğer tarafta kuşkonmaz saplarını kabaca doğrayın.

Adım 3

Tereyağını orta büyüklükte bir tencerede eritin ve soğanları yumuşayana kadar sote edin. Unu katıp karıştırarak birkaç dakika dakika pişirin, ardından ikinci adımda hazırladığınız kuşkonmaz suyunu ilave edin. Doğranmış kuşkonmaz saplarını da tencereye katıp suyu kaynatın ve sekiz dakika daha pişirin.

Adım 4

Tencereyi ocaktan alın ve karışımı püre haline getirin. Kremayı ilave edip karıştırın ve damak tadınıza göre baharat ilave edin.

Adım 5

Tabaklara veya kaselere paylaştırıp eğer kuşkonmaz uçları kullanıyorsanız birlikte servis edin.

Püf Noktası

Eğer kuşkonmaz uçlarını da kullanacaksanız uçları kaynayan tuzlu suda üç dakika kadar haşlayıp sonradan servis sırasında süsleme olarak kullanmak için kenara koyun.

Listene Ekle
Paylaş