Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kurabiye Tarifi

Kurabiye Tarifi

Bahar Sevecen Bahar Sevecen
30 dk
25 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Sıradan tuzlu kurabiyelerin aksine elmalı enfes tadıyla bu elmalı kurabiyeler yiyenlerin aklını başlarından alacak.

Sıradan tuzlu kurabiyelerin aksine elmalı enfes tadıyla bu elmalı kurabiyeler yiyenlerin aklını başlarından alacak. Yapması kolay birkaç adımı takip ederek siz de bu enfes kurabiyelerden hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi

3 su bardağı un
250 gr oda ısısında bekletilmiş tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 şeker kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi ( isteğe bağlı )
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 orta boy elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük boy çay bardağı şeker
1 avuç dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı )

(10-12 Kişilik - 65 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

3 adet elmayı bol su ile yıkayın. Dilerseniz daha temiz olması açısından gerekli ölçülerde hazırlanmış sirkeli su içerisinde yaklaşık olarak 15 dakika da bekletebilirsiniz. Temizlediğiniz elmaların kabuğunu bir bıçak ya da elma soyma aleti ile soyun. Soyduğunuz elmaları bir rende yardımıyla rendeleyin ve daha sonra kullanmak üzere bir kabın içerisine alın.

Adım 2

Tarçın ve şekeri kullanmak üzere tezgaha çıkarın. Ardından orta boy bir tencereyi ocağa yerleştirin. Ocağa yerleştirdiğiniz tencerenin içine rendelemiş olduğunuz 3 adet elmayı dökün. Rendelenmiş elmaların üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 küçük boy çay bardağı kadar toz şekeri ilave edin. Ardından karışımı bir tur karıştırın ve orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı karışımı bir kaba alarak soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra isteğe göre dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz.

Adım 3

İçerisinde yağ veya su kalıntısı olmadığından emin olduğunuz bir yoğurma kabını tezgaha çıkarın. Yoğurma kabının içerisine 250 gram tereyağı koyun. Elde bulunmaması durumunda margarin de kullanabilirsiniz. Eğer tereyağı ya da margarini dolaptan çıkarıyorsanız yoğururken sıkıntı çıkmaması için oda sıcaklığına geldiğinden emin olun.

Adım 4

Tereyağını yoğurma kabına koyduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 şeker kaşığı kabartma tozu ve 1 kahve fincanı pudra şekeri ekleyin. Bu malzemeleri ekledikten sonra isteğe göre 1 limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz, ancak bizim tavsiyemiz eklemeniz yönünde.

Adım 5

Bütün malzemeleri yoğurma kabına koyduktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemini devam ettirirken bir yandan da yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Burada amacımız her zaman olduğu gibi kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmek. Bu nedenle bu kıvamda bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.

Adım 6

Hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra yoğurmayı bırakabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 5 bezeye ayırın. Ayırdığınız her bezeyi yarım santimetre kalınlığına ve tatlı tabağı büyüklüğüne ulaşana kadar açın. Açtığınız hamur bezelerinin altlarını ve üstlerini unlayın.

Adım 7

Hamurları güzelce açıp unladıktan sonra yuvarlak şekildeki hamurları önce 4 parçaya, ardından ise her parçayı 2 parçaya bölün. Sonuçta elimizde 8 adet üçgen parça olacak. Kestiğiniz üçgenlerin kalın bölümlerine ilk adımda hazırlamış olduğunuz elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirin. Bütün parçalara elmalı harçtan yerleştirdikten sonra parçaları sigara böreği sarar gibi sarın.

Adım 8

Fırın tepsisini alın ve üzerini güzelce yağlayın. Eğer elinizde varsa daha pratik olması açısından yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız elmalı kurabiyeleri tepsiye yerleştirin ve tepsiyi önceden 175 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin. Kurabiyeler yaklaşık olarak 25 dakika içerisinde hazır olacaktır. Kurabiyelerin altları hafif kızardığı gibi fırından alın. Kurabiyeler hafif ılıyınca üzerilerine pudra şekeri serpin. Kurabiyeler hazır, afiyet olsun.

Püf Noktası

Kurabiye hamuruna elmalı harcı koyduktan sonra sararken çok sıkmamaya özen gösterin.

Listene Ekle
Paylaş