Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kremalı Sebzeli Mini Kiş

Kremalı Sebzeli Mini Kiş

Yemek Vagonu Yemek Vagonu
40 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bugün küçük küçük kalıplarda sebzeli kiş yapacağız. Gerçekten nefis oluyor.

Bugün küçük küçük kalıplarda sebzeli kiş yapacağız. Gerçekten nefis oluyor.

Malzeme Listesi

  1. gr tereyağı
    2 adet yumurta
    7 yemek kaşığı su
    3 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 adet kabak
    2 adet havuç
    200 gr ıspanak
    1 adet soğan
    1 fincan sıvıyağ
    3 adet yumurta sarısı
    200 ml krema
    100 gr kaşar peyniri

(8-10 Kişilik - 20 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağıyla birlikte soteleyin. Rendelediğiniz havuçları ve kabakları ekleyip birkaç dakika kavurun. Ispanakları, karabiberi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın. Sosu için yumurta sarılarını ve kremayı çırpın ve kaşar peynirlerini de ekleyip karıştırdıktan sonra soğuyan sebzelere ekleyip karıştırın.

Adım 2

Hamuru için tereyağınızın soğuk olması gerekiyor. Tereyağını,unu ve tuzu yoğurma kabına alıp, iki elinizle tüm malzemeyi ufalayın. Tereyağı parçaları kalabilir, hiç sorun değil. Unun ortasını açıp yumurtaları ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru vaktiniz varsa eğer 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Hamuru alıp, kestiğiniz iki parça streç film arasında, bir merdane yardımıyla kalıbınızdan daha büyük açın. Açtığınız yufkayı yağladığınız tart kalıplarına yerleştirip, elinizle bastırarak her tarafını düzeltin ve hamurun kenar kısımlarını yükseltin. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra dolapta 10 dakika dinlendirin.

Adım 3

Hamurları birkaç yerinden çatalla delip kalıpların ortasına yağlı kağıt yerleştirdikten sonra nohut veya fasulye koyun. Bunu hamurların kabarmasını önlemek için yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika ön pişirme yapın. Süre sonunda yarı kıvamda pişen hamurları fırından çıkarıp üzerindeki nohutları alın ve 7-8 dakika daha pişirin. Sebzeli harcı kiş hamurlarının ortasına paylaştırın. Yeniden fırına yollayıp 15 dakika daha pişirin.

Püf Noktası

Eğer küçük kalıplarınız yoksa tepside de yapabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş