Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kokostar Kurabiye Tarifi

Kokostar Kurabiye Tarifi

Mynet Yemek Mynet Yemek
Listene Ekle
Paylaş

Bugünkü tarifte Hindistan cevizi, sevenleri için hem kakaolu, hem çikolata soslu olarak kokostar kurabiyeler karşınızda. Çift renkli çift lezzetli pofuduk görünümlü kokostar kurabiyeler çaylarınızın yanına güzellik katacak, tadıyla kendisini unutturmayacak. Herkese afiyet olsun.

Malzeme Listesi

125 gram margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağına yakın un
1,5 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 adet yumurta akı
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt
Bitter çikolata

(12-14 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk adımda oda sıcaklığına gelmiş olan 125 gram margarin veya tereyağını ve 1 adet yumurtayı geniş bir kaba alın. Daha sonra içine 1 su bardağı pudra şekerini ve 1,5 yemek kaşığı kakaoyu ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sonra 2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2 su bardağına yakın unu eleyerek azar azar ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar tüm bu malzemeleri yoğurun. Hazırladığınız kokostar kurabiye hamurunu yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin.

Adım 2

İkinci adımda kokostar kurabiyelerin iç harcını hazırlayın. Bunun için önce derin bir kapta 1 su bardağı Hindistan cevizini, 1 adet yumurta beyazını, 2,5 yemek kaşığı pudra şekerini ve 1 yemek kaşığı sütü elinizle güzelce harmanlayın.

Adım 3

Önceden hazırlayıp dinlendirdiğiniz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünden biraz büyük parçalar yapın. Bu parçaları elinizde yuvarlak olarak açın ve içine Hindistan cevizi harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyarak parçaları top şekline getirin. Hazırladığınız bu topları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Adım 4

Kokostar kurabiyeler piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Onlar soğurken siz de bitter çikolatayı isteğe göre benmari usulü eritin ve kokostar kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine sosu gezdirip servis edin.

Adım 5

Benmari usulü çikolata eritme işlemi için, küçük bir tencereye su döküp ocağa alın kaynamasını bekleyin. Sonra bir cezvenin içine bitter çikolatayı koyun ve bu cezveyi kaynayan suyun içine dikkatlice yerleştirin. Birkaç dakika içinde bitter çikolatanız benmari usulü erir.

Püf Noktası

Hazırladığınız kokostar kurabiyenin şeklini bozmaması için kurabiye hamurunu eğer zamanınız varsa 15 dakikadan fazla ve buzdolabında dinlendirin. Ve kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkartın, yağlı kağıdı tepsiden alıp kurabiyelerin havalanarak soğumasını sağlayın. ,

Listene Ekle
Paylaş