Listem
  1. Anasayfa
  2. Kolay Yemek Tarifleri
  3. Kış mevsiminin en güzeli pırasayla yapabileceğiniz 8 şahane lezzet

Kış mevsiminin en güzeli pırasayla yapabileceğiniz 8 şahane lezzet

Eren Kuyucubaşı Eren Kuyucubaşı
Listene Ekle
Paylaş

Soğangillerin en lezzetlisi olan pırasayı kullanarak çok güzel börek, çorba ve hatta köfte yaptık. Siz de alternatif lezzetler arıyorsanız pırasalı tariflerimize göz gezdirmenizi öneriyoruz :)

Pırasalı kaşarlı tart

tart
Pırasalı kaşarlı tartı yemeden önce gözünüzün doyacağı kesin. Üstelik pırasa sevmeyen çocuklar için de muazzam bir tarif. İçinde ne olduğunu bilmeden afiyetle yiyeceklerdir. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Pırasa köftesi

köfte
Öyle bir köfte ki kadınbudu köfteyi kıskandırır :) Yapması son derece basit yemesi bir o kadar zevkli. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir şeyler arıyorsanız bu tarif tam size göre! Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Pırasalı börek

börek
Beş çayı, altın günü zamanlar için ideal bir tarif. Misafirlerinizden tam not aldıracak pırasalı börek tarifinin detaylarını görmek için tıklayın.

Pırasalı patates çorbası

çorba
Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için pırasalı patates çorbası ideal bir lezzet. Farklı lezzetlere açık olanlar çorbanın müptelası olacak gibi :) Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Zerdeçallı pırasa dolması

dolma
Zerdeçalın bu kadar yakıştığı başka bir lezzet olamaz, bu kadar da iddialıyız! Lahana dolmasını seviyorsanız zerdeçallı pırasa dolmasına hayır demeniz mümkün değil. Tarifin detaylarını merak edenler için şuraya bırakıyoruz.

Pırasalı krema patates

patates
Üstü çıtır içi bol kremalı, patates ve pırasanın enfes uyumuna hazır mısınız? Öyleyse tarife göz atmanın tam zamanı. Detayları için tıklayın.

Biberli pırasa kavurma

kavurma
Mevsim sebzeleri tek bir kapta buluşuyor ortaya nefis bir zeytinyağlı çıkıyor! Sofraya çok yakışacak soğuk mezenin tarifini görmek için tıklayın.

Pırasalı tuzlu kek

kek

Pırasa birçok tarifi oldukça güzel uyum sağlar, biliyoruz. Bu sefer de tuzlu bir keke ne kadar yakışacağını test etmek istedik, lezzetli bir ikramlık oldu. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Listene Ekle
Paylaş