Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Keçi Peynirli ve Fırınlanmış Pancarlı Risotto

Keçi Peynirli ve Fırınlanmış Pancarlı Risotto

Aliço Aliço
15 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Aperatif ve hafif lezzetli bir tarif. Yapması birazcık zahmetli ama tadı damağınızda kalacaktır.

Aperatif ve hafif lezzetli bir tarif. Yapması birazcık zahmetli ama tadı damağınızda kalacaktır. Evinize gelecek misafirlerinize yaparak klasik bir italyan yemeğiyle onları şaşırtabilirsiniz.

Malzeme Listesi

500 gr pancar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük soğan, ince doğranmış
1 su bardağı arborio pirinci
1/4 su bardağı kırmızı şarap
4 su bardağı sebze suyu, ısıtılmış
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz permasan
100 gr keçi büş peyniri
2 yemek kaşığı ceviz, irice dövülmüş
göz kararı tuz, taze çekilmiş karabiber

(4 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Oancarları hazırlamak için her birini 2'ye bölün.

Adım 2

Büyük bir parça alüminyum folyoyu fırın tepsisine yayın. Üzerine pancarları yerleştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin.

Adım 3

Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Alüminyum folyoyu pancarların üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış fırında, pancarlar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın.

Adım 4

Fırınlanmış pancarların kabuklarını soyun. Yarısını blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yarısını küçük küpler halinde doğrayın. Her ikisini bir kenara ayırın.

Adım 5

Orta boy bir tencerede, orta ateşte 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğanları 4-5 dakika soteleyin. Pirinci de ekleyip 1-2 dakika soteledikten sonra kırmızı şarabı ilave edin.

Adım 6

Risottoyu ara sıra karıştırarak, kırmızı şarap tamamen buharlaşana kadar pişirin. Tencereye 1 su bardağı sıcak sebze suyunu ekleyin ara ara karşıtırarak pişirin.

Adım 7

Pirinç, eklenen suyu tamamen çektiğinde 1 bardak daha ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kalan sebze suyunu 2 aşamada, pirinç suyu çektikçe ilave edin.

Adım 8

Pirinç, son eklenen sebze suyunu çektiğinde tereyağı toz parmesan peyniri, pancar püresi ve küplerini ilave edip sürekli karıştırarak risottoya yedirin.

Adım 9

Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Tuzunu ayarlayın.

Adım 10

Servis etmek için, risottoyu servis tabaklarına bölüştürün. Her bir tabağa 2 madalyon keçi peynirini yerleştirip üzerine ceviz serpin. Servis edebilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş