Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Kahveli Kek Tarifi

Kahveli Kek Tarifi

Çiğdem Dönmez Çiğdem Dönmez
10 dk
40 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hem lezzeti hem de şık görüntüsüyle kahveli kek, özellikle kahve içmeye gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş bir tamamlayıcı.

Hem lezzeti hem de şık görüntüsüyle kahveli kek, özellikle kahve içmeye gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş bir tamamlayıcı. Üstelik içerisinde Türk kahvesi kullanıldığı için asla ağır bir tada sahip değil. Eğer siz de tam bir kahve tutkunuysanız bu enfes keke bayılacaksınız.

Malzeme Listesi

2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat (tercihe göre 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu)
1, 5 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kadar margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz Türk kahvesi
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı su
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kadar vanilya ya da şekerli vanilin
2 yemek kaşığı damla ya da bitter çikolata
1 çay kaşığı margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı süt

(8-10 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak fırını önceden ısıtmaya başlayın. Sonrasında bir karıştırma kabı alın. Ayrı bir yerde unu iyice eleyin. Eledikten sonra unu karıştırma kabının içine koyun. Üstüne karbonatı, toz şekeri ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Adım 2

Küçük bir tavanın içine sıvı yağ, margarin (ya da tereyağ), kakao, Türk kahvesi, tarçın ve bir bardak su koyun. Tüm malzemeleri karıştırın ve kaynamadan ısıtın.

Adım 3

Tavada yapmış olduğunuz karışımı unlu karışımın üstüne dökün. Kaşık yardımı ile tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın. En son karışımın içine yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ya da şekerli vanilini de ekleyin. Kaptaki tüm malzemeleri çırpıcı ile çırpın. Karışımı önceden yağladığınız ve unladığınız kek kalıbının içine dökün. 180 derecelik fırında keki 30 ya da 40 dakika boyunca pişirin. Kek iyice piştikten sonra 10 dakika kadar dışarıda soğumasını bekleyin. Sonrasında keki kalıbından ayırın.

Adım 4

Kek soğumayı beklerken üzerine dökeceğiniz çikolata sosunu hazırlayın. Çikolata sosu için kullanacağınız tüm malzemeleri bir tavanın içinde kısık ateşte ısıtın. Tüm çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Sos hazır olduktan sonra sosu şeffaf bir buzdolabı poşetinin içine dökün. Bu sırada kekinizi servis yapılacak şekilde dilimler halinde kesin. Çikolata sosunu döktüğünüz poşetin ucuna küçük bir delik açın ve kekin üstünde çikolata sosunu gezdirin.

Püf Noktası

Kahveli kekinizin hem daha yoğun bir lezzete sahip olması hem de daha şık görünmesi için çikolata sosunu döktükten sonra çay süzgeci yardımı ile kekin üstüne bir miktar Türk kahvesi de serpebilirsiniz. Eğer çikolata sosunu hazırlamak istemiyorsanız hazır sos da kullanabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş