Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Istakozlu Spagetti

Istakozlu Spagetti

Mukaddes Şenel Mukaddes Şenel
5 dk
25 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Deniz ürünleri sevenler için harika bir spagetti.

Deniz ürünleri sevenler için harika bir spagetti... Sarımsak ve tereyağlı sosla lezzetlendirilmiş ıstakozun spagettiyle nefis bileşimi bu tarifte!

Malzeme Listesi

2 adet canlı ıstakoz
450 gr spagetti makarna
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet küçük soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı salça
1 tutam pul biber
2 çay kaşığı bal
2 adet karanfil
1 tutam tarçın
göz kararı tuz, karabiber

(2 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Keskin bir bıçakla ıstakozları, gözünün arka kısmından kesin. Büyük bir tencereye ıstakozları alın, üstünü iki parmak geçecek kadar su doldurun. Kaynatın ve orta ısıya getirin, ıstakozları 7-8 dakika pişirin.

Adım 2

Istakozların suyunu süzün ve daha sonra boyuna ikiye bölün. Istakozları kaynattığınız tencereyi su ile doldurun. Tuz ve baharatları ilave ederek tekrar kaynatın.

Adım 3

Spagettiyi ilave edin, al dente pişirin. Makarna suyundan 1,5 bardak ayırın. Spagettiyi süzün. ( Soğuk sudan geçirmeyin)

Adım 4

Başka bir tencerede 1 kaşık tereyağı eritin, soğanı ve sarımsağı ilave edin. 3 dakika kavurun. Salça, bal, kırmızı biberi de ekleyin 1 dakika daha pişirin.

Adım 5

Ayırdığınız suyu, karanfil ve tarçını tencereye alın karıştırın. 2-3 dakika sonra kalan tereyağı da ilave edin. Istakozları tencereye bırakın, sosunu çektirin daha sonra tencereden çıkarın. Üzerini folyo ile kaplayın.

Adım 6

Sos tenceresine spagetti makarnayı alın, karıştırın. Yaklaşık ¼ bardak haşlama suyundan ilave edin. Tuzunu, biberini ekleyin.

Adım 7

Spagettiyi büyük bir servis tabağına alın, üzerine ıstakoz parçalarını yerleştirin, servis yapın.

Listene Ekle
Paylaş