Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Ispanaklı börek tarifi

Ispanaklı börek tarifi

Deren Sedenoğlu Deren Sedenoğlu
35 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

En çok sevilen börek çeşitlerinden biri olan ıspanaklı börek, Yalova mutfağında özel bir yere sahiptir. Peki, her bir lokmada lezzet şöleni yaşatan ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Hamur işi tarifi deyince akıllara ilk olarak börek çeşitleri gelir. Birden farklı malzemelerle iç harcı hazırlanan böreğin en lezzetli hali şüphesiz ki ıspanaklı olanıdır. İşte karşınızda ıspanaklı börek tarifi...

MALZEMELER

4 adet yufka
Bir paket Bizim Yağ
1 kg ıspanak
2 adet yumurta
1 adet soğan
250 gr beyaz peynir
Göz kararı kırmızı pul biber, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Adım 1

Bizim Yağ'ı bir tavada eritin. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Bir kaşık yardımıyla, eritilmiş Bizim Yağ'ı her tarafına yayın. İkinci yufkayı üzerine serin. Tekrar Bizim Yağ'ı gezdirerek dökün. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Adım 2

Diğer tarafta ıspanak yapraklarını ayıklayıp bol suyla iyice yıkayın. Yıkadığınız ıspanak yapraklarını tuzla ovup suyunu sıkın. Soğanı ince kıyın.

Adım 3

Bir yumurta, soğan, rendelenmiş beyaz peynir, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip iç harcı hazırlayın.

Adım 4

Harcı yağladığınız yufkaların tam ortasına fırın tepsisi boyutunda kare şeklinde yayın. Yufkaların yanlarını ortaya doğru kapatarak, tersini çevirip yağladığınız veya kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

Adım 5

Üzerine yumurta sarısı sürün. Fırına vermeden önce böreği dilimleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın.

Listene Ekle
Paylaş