Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek

Memlekettengelsin.com Memlekettengelsin.com
45 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hazır hamurdansa el açması hamur ile yapılan böreklerin dillere destanlığı genellikle ev hanımları tarafından bilinir. Çok zahmetli görünse de aslında öyle değildir. Biz ıspanaklarla el açması hamuru birleştirip harikalar yarattık. Denemesi sizden!

Malzeme Listesi

4 su bardağı un
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
göz kararı tereyağ
1 kg ıspanak
5 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
göz kararı tuz
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta sarısı

(8 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Hamur yoğuracağınız kabın içine unu ve tuzu koyup ortasını açın. Suyunu ilave edin. Çok sert olmayan, ele de yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru ortadan keserek kontrol edin.

Adım 2

Üzerini örtün, bırakın bir yarım saat kadar dinlensin. Bu arada ıspanakları küçük küçük doğrayın, tencereye koyun ve biraz kavurun.

Adım 3

Ayrı bir tavada soğanları kavurun, baharatlarını ilave edin. En sonda ıspanakları ekleyin suyunu iyice süzerek, soğumaya bırakın.

Adım 4

Hamuru ikiye bölün. Un ve merdane yardımı ile her bir hamurdan 10 tane beze yapın. Toplamda alt 10, üst 10 olmak üzere 20 beze hazırlamış olucaksınız.

Adım 5

Merdane yardımı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini fırça yardımı ile yağlayın, hepsini bir servis tabağının üzerine koyun.

Adım 6

10 bezeyi bu şekilde açıp tepsinizi yağlayın. Tepsinin boyuna göre yavaş yavaş elinizle kenarlarından çekiştirerek büyütün. Tepsiye yerleştirin.

Adım 7

Üzerine ıspanaklı harcı her yerine gelecek şekilde dökün. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsinin üzerine yerleştirin. Elinizle alt kenarı üste getirerek baş parmağınızla kapatın.

Adım 8

Ispanaklı harcın suyu akmasın. Bıçakla istediğiniz şekilde kesin. Fırça yardımı ile önce yağ, ardından yumurtanın sarısını sürün.

Adım 9

170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Adım 10

Organik kişniş, ıspnak ve diğer malzemeler için Memlekettengelsin.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Püf Noktası

Hamuru yoğurma işlemi bittiğinde kesikten hava kabarcıkları görünüyorsa hamurunuz güzel yoğrulmuş demektir. Ispanakları çok kavurmayın. Sadece biraz sönmesi yeterli. Aynı zamanda suyunu bırakır.Bezeleri yağladığınız için bezeler yapışmayacaktır.

Listene Ekle
Paylaş