Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. İncirli Erikli Milföy Galette

İncirli Erikli Milföy Galette

Vintage Bakery Coffee Vintage Bakery Coffee
10 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Hani bu hep gördüğümüz pek çok kez tatlısını tuzlusunu yaptığımız Galette'e farklı bir bakış getirdik. Görünümü galette olup, yapması çok daha pratik olan mis kokulu bir lezzet yaptık.

Hani bu hep gördüğümüz pek çok kez tatlısını tuzlusunu yaptığımız Galette'e farklı bir bakış getirdik. Görünümü galette olup, yapması çok daha pratik olan mis kokulu bir lezzet yaptık. Yalnızca milföy, incir ve de eriğe ihtiyacınız var gerisi hem çok kolay hem de çok leziz...

Malzeme Listesi

3 adet milföy hamuru
3 adet incir
3 adet mürdüm eriği
1 adet yumurta
göz kararı badem, bal, yulaf ezmesi

(3-4 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle erik ve incirleri dilediğiniz şekilde kesin. 3 adet dikdörtgen şeklindeki milföy hamurunu elinizle yoğurarak yuvarlak hamur haline getirin. Düz bir zeminde hafif unla büyük bir daire elde edecek şekilde açın.

Adım 2

Açtığınız hamurun ortasına incir ve mürdüm eriğini dizin. Hamurun kenarlarında bir parmak boşluk bırakın. Tüm malzemeyi dizdikten sonra sanki galette hamuru gibi kenarlarını içe kıvırın.

Adım 3

Çırpılmış bir adet yumurtayı hamurun kıvırdığınız kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış190 derece fırında 20 dakika pişirin.

Adım 4

Fırından çıkardıktan sonra dilerseniz üzerine yulaf ezmesi ya da file badem serpiştirebilirsiniz. Nane yaprakları renk katıyor:) Ve bir de bal gezdirebilirsiniz üzerine...

Listene Ekle
Paylaş