Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Humus Tarifi

Humus Tarifi

Dinners Time Dinners Time
-
dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Humusu hazırlarken tahini ve suyu yavaş yavaş eklerseniz mükemmel kıvamı da kolayca yakalayabilirsiniz.

Humusu bilmeyen yoktur herhalde. İster sade ister bu şekilde sosuyla soğuk, sıcak her şekilde tüketilebilir. Genelde meze olarak geçer ama Çukurova yöresinde özellikle ana yemek olarak yenilir. Özel humus salonları vardır. Artık marketlerde de hazır biçimde satılmaya başlandı ama ben arada alsam da çok fazla tercih etmiyorum. Kıvamını kendim ayarladığım humusu daha çok seviyorum. Aslında görüntüsü ve bilmeyenler için ismi yüzünden zor bir yemek olarak görülebilir ama bu tamamen yanlış bir kanı. Eğer evinizde haşlanmış nohutunuz ve tahin varsa yapması abartmıyorum 10 dakikanızı alır ya da almaz.

Malzeme Listesi

2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı tahin
1,5 su bardağı su
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı kimyon
4 dal kıyılmış maydanoz
göz kararı sumak
göz kararı zeytinyağı
göz kararı pul biber

(4 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Nohutu bir tencereye alın. Üzerine bir miktar su ekleyin,tahinin de bir miktarını ekleyin. Kimyon, limon suyu, tuz ve sarımsağı da ekleyin.

Adım 2

Blender ile hepsini ezin. Kıvamı ve tadı damak tadınıza uyuncaya kadar kalan tahini ve suyu da ekleyip homojen hafif akışkan bir kıvam olana kadar karıştırmaya devam edin.

Adım 3

Ben nohut tadının geriden gelip tahinin çok az öne geçmesini sevdiğimden biraz daha fazla koyuyorum.

Adım 4

Nohutlar iyice ezildiğinde, tam bir karışım olduğunda tabağa bir miktar koyup yayın. (Tabağı fazla doldurmayın, biraz ağır gelebilir:)

Adım 5

Üzerine önce sumağı sonra kıyılmış maydanozları serpin. En son sos tavasında biraz zeytinyağı ile pul biberi iyice ısıtın. En üste sosu gezdirin. Afiyet olsun….

Püf Noktası

Tarifi hazırlarken tahini ve suyu yavaş yavaş eklerseniz mükemmel kıvamı da kolayca yakalayabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş