Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Havuçlu Rulo Sarma

Havuçlu Rulo Sarma

Yemek Vagonu Yemek Vagonu
10 dk
15 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Bugün Havuçlu rulo sarma yapacağız. Ben üzerine sürmek için labne peyniri tercih ettim fakat isterseniz süzme yoğurt da kullanabilirsiniz. Hatta süzme yoğurdu beyaz peynirle karıştırıp dereotu veya maydanoz karışımıyla da nefis olacaktır.

Malzeme Listesi

3 adet havuç
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
200 gr labne peyniri
1 tutam dereotu

(8-10 Kişilik - 25 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağıyla birlikte soteleyin. Ardından rendelediğiniz havuçları ekleyip,havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.

Adım 2

Derin bir kapta yumurtaları bir tutam tuz ile 2-3 dakika boyunca çırpın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ve ılınmış havuçları ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine döküp yayın. Hamurun kalınlığı 1 cm.olmalı. Önceden ısıtılmış sıcak fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Adım 3

Fırından alır almaz henüz sıcakken yağlı kağıtla beraber sıkıca sarıp rulo yapın ve ılınması için bir kenara alın. Labne peynirini ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Ruloyu açıp peynirli karışımı üzerine sürüp yağlı kağıdı çıkarın ve yeniden rulo şeklinde sarıp, üzerini örttükten sonra buz dolabında 2-3 saat bekletin.

Adım 4

Havuçlu rulo sarmanızı dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun..

Listene Ekle
Paylaş