Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Gökkuşağı Kek

Gökkuşağı Kek

Özde Özdemir Özde Özdemir
60 dk
60 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Özel partilerde mutlaka masada bulunması gereken bir kek.

Özel partilerde mutlaka masada bulunması gereken bir kek.

Malzeme Listesi

1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt

(12 Kişilik - 120 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave edin ve çırpın (süslemede kullanılacak olanlar hariç), kuru malzemeleri eleyerek ilave etmekte fayda var.

Adım 2

Fırını 180 dereceye ısıtın. Hazırlamış olduğunuz kek karışımını ikiye ayırın. Bir kısmını orta boy bir kaseye koyun diğer kısmını ise 2 ayrı küçük kaseye koyun. küçük kaselerdeki karışımlardan birine yeşil diğerine kırmızı renklendiriciden koyun ve bunları karıştırın. Beyaz kek karışımının yarısını kek kalıbına dökün.Dikkatlice beyaz karışımın üzerine kırmızıdan dökün, sonra yeşil kek karışımdan dökün ve kalan beyaz karışımını da en üste dökün. Renkleri karıştırmayın.

Adım 3

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika kadar pişirdikten sonra, 10 dakika soğumaya bırakın. Uygun bir yerde kek kalıbını ters çevirin ve 30 dakika sonra servis tabağının üzerine keki yerleştirin.

Adım 4

Krem şantiyi ikiye bölün ve 2 küçük mikrodalga kasesine koyun. Eritin ve karıştırın. Daha sonra kekin üzerine bir sıkma kabıyla sıkarak şekillendirmeye baslayın. Beyaz süslemelerin bittikten sonra diğer kasedeki krem şantiye yeşil renklendiriciden ekleyin karıştırın ve aynı şekilde süslemeye devam edin

Adım 5

Renkli pasta süsleriyle süsleyin. Krem şanti donana kadar bekletin.

Listene Ekle
Paylaş