Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Dinners Time Dinners Time
10 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Patlıcan yemeklerine yeni bir soluk getirecek türden bir yemek.

Patlıcan yemeklerine yeni bir soluk getirecek türden bir yemek. Yapımı aşamalı da olsa içine koyulan malzemeler yönünden basit ama görüntüsü muazzam. Patlıcanın sebzelerle buluşması, en son üzerine eklenen kaşar dilimlerinin kızarmış görüntüsü ve tadı damağınızda unutamayacağınız bir lezzet bırakacak. Dilerseniz aynı tarife et ekleyip , yemekli misafirlerinize ana yemek olarak da sunabilirsiniz. Patlıcanı sade olarak fırında da önden pişirebilirsiniz. Bu sefer az yağda çevirmeyi tercih ettim. Diğer şekilde daha da yağsız ve kalorisi az olacaktır…

Malzeme Listesi

2 adet iri bostan patlıcan (8 adet çıkıyor)
3 adet orta boy kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
4 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
8 dilim üzeri için kaşar peyniri dilimleri

(4 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Patlıcanları çizgili soyun ve uzunlamasına kalınca dilimler çıkarın. (Patlıcanlarınız yeterince büyük değilse daha fazla gerekecektir.)

Adım 2

Bir tavada az yağ ile iki yüzü hafif yumuşayana kadar kızartın. Fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alın.

Adım 3

Aynı tavada fazla yağı alıp soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyip soteleyin. Salçayı ekleyin. Minik doğranmış domatesleri ekleyin bir çevirin. Çok fazla eritmeden irice doğranmış biberleri ekleyin. Biberleri de ezmeden bir çevirip tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın.

Adam 4

Patlıcanları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine karışımı ekleyin. 180 derece fırında domatesler ve biberler kızarana ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin.

Adım 5

Pişmeye yakın fırından alıp üzerilerine kaşar peyniri dilimleri yerleştirin ve fırına tekrar verin. Peynirler kızardığından tekrar fırından çıkarın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun…

Listene Ekle
Paylaş