Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Fesleğen Soslu Mozarella Makarna

Fesleğen Soslu Mozarella Makarna

Vintage Bakery Coffee Vintage Bakery Coffee
10 dk
25 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Makarna hayranlarına geliyor. Klasik soslardan farklı bir alternatif arayanlar için, fesleğen ve domates soslu, mozzarella peynirli spagetti.

Makarna hayranlarına geliyor. Klasik soslardan farklı bir alternatif arayanlar için, fesleğen ve domates soslu, mozzarella peynirli spagetti...

Malzeme Listesi

1 paket spagetti
4 adet yumurta
5 adet domates
1 adet mozzarella
4 dal taze fesleğen
3 diş sarımsak
göz kararı tuz
göz kararı karabiber
3 adet çeri domates

(5-7 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle makarnayı kaynamış suya atarak pişmeye bırakın.

Adım 2

Makarna pişerken sosunu hazırlayın. Bir kaba domatesleri rendeleyin. 4 adet yumurtayı bu karışıma kırın ve karıştırın. 1 adet mozzarella peynirinin yarısını da rendeleyerek bu karışıma ilave edin. Küçük küçük doğranmış taze fesleğenleri, sarımsağı ve tuzu da ilave ettikten sonra sosumuz hazır olacak.

Adım 3

Pişen makarnayı süzdükten sonra bir karışım kabına alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün. Tüm karışım birbirinin içerisine geçecek şekilde karıştırın. Makarna ve sosu tamamen karıştığında ise, bu soslu makarnayı bir fırın tepsisine alın.

Adım 4

Üzerine dilimlenen mozzarella peynirleri ekleyin. Ne kadar çok eklerseniz tadı da o kadar leziz oluyor. Çeri domatesleri ve taze fesleğenleri de boş kalan yerlere ilave edin. Karabiberi ilave edin.

Adım 5

Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede yaklaşık 20-25 dakika fırınlayın.

Listene Ekle
Paylaş