Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Elmalı Yulaflı Muffin

Elmalı Yulaflı Muffin

Vintage Bakery Coffee Vintage Bakery Coffee
5 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

En hafifinden elmalı yulaflı muffin tarifi geliyor... Sabah erken uyanıp bu mis kokulu pofuduk muffin'lerden hazırlayınca, haliyle evi de mis gibi elma tarçın kokusu sarıyor.

En hafifinden elmalı yulaflı muffin tarifi geliyor... Sabah erken uyanıp bu mis kokulu pofuduk muffin'lerden hazırlayınca, haliyle evi de mis gibi elma tarçın kokusu sarıyor. Sabah kahvaltısına yanında sert bir kahveyle olsun demli bir çayla olsun yakışır bir muffin:) Hafif ve de leziz üzerine de biraz light yerfıstığı ezmesiyle dokunuş yapınca, ortaya böyle bir görüntü çıkıyor. Çarşamba diyeti mi? Tam diyetlik bir tatlı işte:)

Malzeme Listesi

1/2 su bardağı yulaf ezmesi
2 adet elma
1/2 su bardağı kepekli un
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı yağsız süt
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
3 damla vanilya esansı

(3-4 Kişilik - 25 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak yulaf ezmesinin üzerine sütü dökün ve bir kenarda bekletin.

Adım 2

Elmaları rendeleyin ya da robottan geçirin ve bir kaseye alın. İçerisine kepekli un, kabartma tozu, esmer şeker, yumurtayı ilave edin ve spatula ile karıştırın. Daha sonra yumuşayan yulaf ezmesini sütle birlikte karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak tarçın ve vanilya esansını ekleyin.

Adım 3

Karışım özdeşleşince hafifçe yağlanmış muffin kalıplarına alın (Üzerlerinde boşluk bırakın). 190-200 derecede 20 dakikada pişecektir.

Adım 4

Sunum için üzerlerine dilerseniz file badem ya da kavrulmuş badem koyabilirsiniz. Ben fıstık ezmesinden vazgeçemeyen biri olarak light fıstık ezmesi ve bitter kurabiye çikolatası parçacıkları serpiştirmeyi tercih ettim.

Püf Noktası

İçerisine fıstık ezmesi, ceviz ya da badem gibi yancı lezzetler ilave edebilirsiniz. Bu ölçülerle 6-7 adet muffin çıkacaktır.

Listene Ekle
Paylaş