Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi

Doğum Günü Kurabiyesi Tarifi

İdil Kartalkaya İdil Kartalkaya
10 dk
15 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Son dönemde popülaritesi gittikçe artan şeker hamurlu doğum günü kurabiyeleri, dışarıda pek çok pastane de satılıp siparişe özel hazırlanıyor olsa da aslında bu sevimli kurabiyeleri evinizde de çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Son dönemde popülaritesi gittikçe artan şeker hamurlu doğum günü kurabiyeleri, dışarıda pek çok pastane de satılıp siparişe özel hazırlanıyor olsa da aslında bu sevimli kurabiyeleri evinizde de çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi

200 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı kadar mısır nişastası
1 su bardağı kadar pudra şekeri
2,5 su bardağı kadar un
Yarım çay kaşığı kadar tarçın
Dilediğiniz renkte şeker hamuru
Şeker hamurunu yapıştırmak için 1 yemek kaşığı kadar bal

(10-12 Kişilik - 25 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak bir yerde nişastası, pudra şekerini ve kullanacağınız kadar unu eleyin. Bunu bir yoğurma kabına alarak ve içerisine hamur için gerekli olarak diğer tüm malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun.

Adım 2

Özellikle hamurun çok yumuşak bir hamur olmamasına dikkat edin. Hamur iyice kıvama geldikten sonra hamuru sıkı bir şekilde bir streç filme sarın ve bir saat boyunca dinlenmek üzere buzdolabına koyun.

Adım 3

Hamur iyice dinlendikten sonra buzdolabından çıkartın ve bir merdane ya da oklava yardımı ile ne çok kalın ne de çok ince bir şekilde açın.

Adım 4

Farklı şekillerde kurabiye kalıpları kullanarak tüm hamuru kesin. Bir fırın tepsisinin içini iyice yağlayın ya da üstüne bir yağlı kağıt serin. Kestiğiniz kurabiye parçalarını tepsinin içine biraz aralıklı bir biçimde yerleştirin. Fırın tepsisini fırına koyun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında kurabiyeleri 180 derecede yaklaşık 10 ya da 15 dakika boyunca pişirin.

Adım 5

Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve tamamen soğumaları için bir kenarda koyun.

Adım 6

Sonraki aşamada şeker hamurunu hazırlamaya başlasın. Mutfak tezgahının üstüne bir miktar nişasta serpin. Tercih ettiğiniz renkteki şeker hamurunu merdane ya da oklava yardımı ile açın. Kurabiyeye şekil verirken kullandığınız kurabiye kalıpları ile şeker hamurunu da keserek şekiller verin.

Adım 7

Yeterince soğumuş olan kurabiyelerin üstüne bir mutfak fırçası yardımı ile bal sürün. Ardından bal donmadan hemen şeker hamurlarını kurabiyelerin üstüne yapıştırın. Bir süre şeker hamurlarının üstüne tamamen yapışması için bekletin. Sonrasında şeker hamurlu doğum günü kurabiyelerini servis edin.

Püf Noktası

Eğer şeker hamurlu doğum günü kurabiyelerini hemen tüketmeyecekseniz kurabiyelerin üstüne şeker hamurlarını yapıştırdıktan sonra yaklaşık 4 ya da 5 saat bekleterek küçük poşetlerin içerisine tekli şekilde kurabiyeleri yerleştirebilirsiniz.Şeker hamurlarının üstünde dilerseniz başka renkteki şeker hamurlarından harfleri ya da başka küçük şekilleri de bal yardımı ile yapıştırabilirsiniz. Bal kullanmak istemiyorsanız şeker hamurunu çok çok az miktar ıslatarak da kullanabilirsiniz.

Listene Ekle
Paylaş