Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Çikolatalı Geyik Lolipop

Çikolatalı Geyik Lolipop

Mukaddes Şenel Mukaddes Şenel
25 dk
30 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Yeni yıl hazırlıklarına yapımı kolay, çikolatalı geyik lolipop kekleri yaparak başlayabilirsiniz. Eritilmiş çikolata kaplı bu sevimli geyiklere çocuklar bayılacak!

Yeni yıl hazırlıklarına yapımı kolay, çikolatalı geyik lolipop kekleri yaparak başlayabilirsiniz. Eritilmiş çikolata kaplı bu sevimli geyiklere çocuklar bayılacak!

Malzeme Listesi

1 paket hazır kek karışımı
1 paket çikolatalı puding
4 adet yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kola
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
40 adet lolipop çubuğu
250 gr bademli çikolata
40 adet kıvrık kıraker
40 adet kırmızı şeker (burun için)
80 adet göz şeker

(40 Kişilik - 55 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Fırını 175 derecede ısıtın. Orta boy kek kalıbını yağlayın.

Adım 2

Karıştırma kabında, hazır kek karışımı, çikolatalı puding, yumurtaları, vanilya ve yağı 2 dakika çırpın. Kolayı yavaşça karışıma dökün. Kek hamurunu kalıba dökün yaklaşık 30-35 dakika pişirin

Adım 3

Pişen keki soğuduktan sonra geniş bir kabın içinde parçalara ayırın. Pudra şekeri ve erittiğiniz tereyağı ilave edin. Elinizle iyice parçaları ezin, karıştırın. Küçük toplar yapın. ( Yaklaşık 40 adet). Topları yağlı kağıdın üzerine alın, buzdolabında en az 30 dakika bekletin.

Adım 4

Çikolata parçalarını bardağın içinde mikro dalgada eritin. Çubuklara geçirdiğiniz topların yarı kısmını erimiş çikolataya batırın. Bir kaç dakika kurumasını bekleyin. Tekrar topların tamamını karışıma daldırın, her tarafını çikolatayla kaplayın.

Adım 5

Çikolataların fazlalıklarını alın. Lolipopları süngere batırarak kuruması için bekletin. Kuruduktan sonra ikiye böldüğünüz kıvrık krakerleri, geyik boynuzu yapmak için topların üst kısmına batırın.

Adım 6

Burun ve gözler için, kırmızı şekerleri ve göz şekerleri erimiş çikolataya batırıp her bir topa yapıştırın. Lolipoplar servise hazır! Sevdiklerinizle paylaşın!

Listene Ekle
Paylaş