Listem
  1. Anasayfa
  2. Keşfet
  3. Bu Yiyecekleri Buzdolabında Saklıyorsanız Hata Ediyorsunuz!

Bu Yiyecekleri Buzdolabında Saklıyorsanız Hata Ediyorsunuz!

Tuba Yapa Tuba Yapa
Listene Ekle
Paylaş

Buzdolabının çoğu yiyeceği ve içeceği taze tuttuğu aşikar ama bu bahsedeceğimiz yiyeceklerin yeri buzdolabı değil.

Ekmek

Buzdolabında bekletilen ekmek kurur. Ancak birkaç gün içinde tüketmeyi düşünüyorsanız ekmekleri dilimlenmiş bir şekilde ya mutfak tezgahı üzerinde ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.


Patates

Patatesin karanlık ve serin bir ortamda saklanması gerekiyor, soğuk değil. Dolaba koyduğunuz patatesler hem kumlanır hem de tadını kaybeder.


Sarımsak

Kuru ve serin ortamda 3 ay kadar lezzetini ve varlığını koruyabilen sarımsağı buzdolabına koymak resmen cinayet gibi.


Soğan

Sarımsak gibi soğan da buzdolabında mutsuz olanlardan. Hatta buzdolabında sarımsaktan çok daha az bir süre yaşayabiliyor. Varsa bir kileriniz, yoksa bir sebze sepetiniz onun için en doğru yer.


Zeytinyağı

Buzdolabında bekletilen zeytinyağı yoğunluğunu kaybeder ve tereyağı kıvamı almaya başlar.


Çikolata

Yani zaten bunu buzdolabında saklamanın hiçbir mantığı yok. Kaskatı kesilmiş bir çikolatanın ne size ne kendisine faydası var. Üstelik lezzeti de zarar görüyor, ne gerek var?


Fesleğen

Bu mis kokulu güzellik, kendini dolabın soğuğunda bulunca buruşur, kararır ve lezzetini oracıkta bırakır. O yüzden onun da yeri kesinlikle oda sıcaklığında olmalı.


Bal

Balı ağzı sıkı bir şekilde oda sıcaklığında bekletirseniz, ömür boyu taze kalır.


Domates

Kokusunun ve tadının değişmemesini istiyorsanız onları buzdolabına koymayın. Sıcakta yumuşayabilirler elbette ama sıcakta da tutmayın canım. Kapalı balkon ideal bir nokta mesela.


Muz

Zaten muhtemelen bir yemek veya özel günler için saklamadığınızı varsayarak, muzun buzdolabında işi olmadığını söyleyebiliriz. Hem kararır, hem şekerlenir. Siz iyisi mi oturma odasına bir meyve tabağı yapın ve bu arkadaşı da o ortamda barındırın.


Kahve

Buzdolabında saklanan kahve çekirdekleri kendi lezzetini kaybedeceği gibi diğer besinlerin de etkilenmesine neden olacaktır. Kahveyi, buzdolabında değil ama serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Bitmedi! Sırada lezzetli bir bonus var:

Listene Ekle
Paylaş