Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Browni Tarifi

Browni Tarifi

Çiğdem Dönmez Çiğdem Dönmez
10 dk
15 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Browni dendiğinde insanların aklına her ne kadar browni kek gelse de bu tarifimizde sizlere bir kurabiye tarifi sunacağız.

Browni dendiğinde insanların aklına her ne kadar browni kek gelse de bu tarifimizde sizlere bir kurabiye tarifi sunacağız. Eğer siz de arkadaşlarınıza küçük bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu lezzetli browni kurabiyelerin onları yeterince şaşırtacağından emin olabilirsiniz.

Malzeme Listesi

125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon

(10 Kişilik - 25 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Orta-küçük boy bir tencereyi ocağın üzerine koyun. Tencerenin üzerine oda sıcaklığındaki bir bardak suyu boşaltın. Su hafiften ısınmaya başladıktan sonra üzerine 1 su bardağı toz şekeri de ilave edin.

Adım 2

Şeker suyun içinde kaybolduktan sonra şekerli su karışımın içine birkaç damla limon sıkın ve suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Beş dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve karışımı bir kenarda ılımaya bırakın.

Adım 3

Elinizi kullanarak rahatça yoğurma işlemi yapabileceğiniz büyüklükte bir yoğurma kabı bulun. Kabın içerisinde su ya da yağ izi olmadığından emin olun. Yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını yerleştirin.

Adım 4

Ardından yağın üzerine 3 su bardağı unu, 1 adet yumurtayı, 3 yemek kaşığı kakaoyu, 1 çay bardağı pudra şekerini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Bütün malzemeleri güzelce yoğurun. Burada amaç kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak bir hamur elde etmek olduğundan eğer ihtiyaç duyarsanız fazladan un ekleyebilirsiniz.

Adım 5

Büyük bir fırın tepsisi bulun ve tepsiyi margarin ile güzelce yağlayın. Fırın tepsisinin her yerini dikkatlice yağladıktan sonra ele yapışmayacak kıvamdaki hamurdan küçük bir ceviz boyutunda parçalar kopararak tepsiye yerleştirin. Hamur parçalarını hafif yassı olacak şekilde yerleştirmeye dikkat edin. Tepsiyi 200 derecedeki fırına yerleştirin ve yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.

Adım 6

Kurabiyeler piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarın. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ılıması için zaman verin. Kurabiyeler ılıdıktan sonra, ilk adımda hazırlamış olduğunuz şerbetin içine batırıp çıkarın. Ardından şerbete batırdığınız kurabiyeleri Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz. Kurabiyeler servis etmeye hazır.

Püf Noktası

Eğer elinizde yeterli boyutlarda yağlı kağıt varsa ve kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiyi yağlamakla uğraşmak istemiyorsanız, tepsinin üzerine yağlı kağıt serebilirsiniz. Bu şekilde kurabiyeleri pişirmek hem daha pratik hem de daha temiz olur.

Listene Ekle
Paylaş