Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Balkabaklı Zencefilli Pay

Balkabaklı Zencefilli Pay

Vintage Bakery Coffee Vintage Bakery Coffee
15 dk
45 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

İşte tam da zamanı balkabağının:) Balkabağından yapılacak şey o kadar sonsuz ki... Püre haline getirin atın dolaba canınız istediğinde sürün ekmeğe:) Çorbası mı? Tam bir kış menüsü başlangıcı.

İşte tam da zamanı balkabağının:) Balkabağından yapılacak şey o kadar sonsuz ki... Püre haline getirin atın dolaba canınız istediğinde sürün ekmeğe:) Çorbası mı? Tam bir kış menüsü başlangıcı. Tart olmazsa olmazı hatta belki de en sıkça karşılaşılanı ama ben bugün ezberin dışına çıkıyorum ve çok daha az malzemeyle çok daha pratik, kakaolu bisküvi tabanlı, zencefilli leziz bir pay yapıyorum Mynet Yemek için:)

Malzeme Listesi

1 paket kakaolu pötibör bisküvi (tabanı için)
1 çay kaşığı tarçın (tabanı için)
1 çay kaşığı toz zencefil (tabanı için)
1/2 çay kaşığı toz karanfil (tabanı için)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (tabanı için)
250 gr balkabağı
3 tatlı kaşığı şeker
100 ml krema
2 adet yumurta sarısı
1 fiske tuz

(4-6 Kişilik - 1 saat)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle balkabaklarını haşlayarak başlayın dilerseniz buharda da pişirebilirsiniz. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirin. Oda sıcaklığına geldiğinde şeker, krema, yumurta sarılarını ve bir fiske de tuzu ekleyin ve spatula ile karıştırın.

Adım 2

Sıra tabanı hazırlamaya geldi... 1 paket kakaolu pötibör bisküvi'yi rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını, tarçın, zencefil ve toz karanfili ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Kakaolu karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında 15 dakika pişirin ve piştikten sonra kenarda soğumaya bırakın.

Adım 3

Taban soğuduktan sonra balkabak püresini kakaolu karışımın üzerine dökün ve elinizle kalıbı hafifçe sallayarak her yerine eşit miktarda gelmesini sağlayın.

Adım 4

Yine 175 derecede 30-35 dakika arasında pişirmeniz yeterli olacaktır. Bir süre buzdolabında bekletin ve servise hazır...

Listene Ekle
Paylaş