Listem
  1. Anasayfa
  2. Tarifler
  3. Balkabaklı Bisküvi Pastası

Balkabaklı Bisküvi Pastası

Tülayca Yemek Tülayca Yemek
15 dk
20 dk
-
-
Listene Ekle
Paylaş

Balkabağı tatlısı deyince akla klasik kabak tatlısı gelse de artık balkabağından pasta bile yapılabiliyor. Ben en pratik olanını seçtim ve bisküviyle pasta yaptım.

Balkabağı tatlısı deyince akla klasik kabak tatlısı gelse de artık balkabağından pasta bile yapılabiliyor. Ben en pratik olanını seçtim ve bisküviyle pasta yaptım. Yalnız uyarmam gerekir, o kadar lezzetli oluyor ki parmaklarınızı yersiniz. :)

Malzeme Listesi

500 gr balkabağı
2 su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 paket pötibör bisküvi
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt

(8 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Kabakları parçalara ayırıp tencereye alın ve üzerine şekeri serpin. Bu şekilde tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 3-4 saat bekletin.

Adım 2

Bekleyen kabakları ocağa alıp kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kesinlikle su ilave etmeyin. Piştikten sonra sadece kabakları rondolayıp püre haline getirin.

Adım 3

Pişen kabakların şerbetini bir kaba alın. Bisküvileri bu şerbete batırarak borcama 1 sıra dizin. Üzerine kabak püresini koyup spatula ile yayın.

Adım 4

Sonraki kata hazırladığınız krem şantiden bir parça alıp yayın. Sonra 1 kat daha aynı şekilde sıralayın. Krem şantiden yarım bardak kadar ayırın.

Adım 5

En son tekrar bisküvi dizip üzerine sadece kabak püresi koyup güzelce yayın. Üzerine sıkma torbasıyla krem şanti sıkarak istediğiniz gibi süsleyin.

Püf Noktası

Sıralama sizin zevkinize göre değişebilir. Krem şanti yerine normal muhallebi de yapılabilir.

Listene Ekle
Paylaş